11 Αυγούστου 2022

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στην στην περίοδο

Κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών σας χρόνων, θα έχετε μια εμμηνορροϊκή περίοδο περίπου μία φορά το μήνα. Εκτός αν είστε ιδιαίτερα σπασμένοι, δεν χρειάζεται να αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Αν και το σεξ περιόδου μπορεί να είναι λίγο ακατάστατο, είναι ασφαλές.

Και, το σεξ κατά την εμμηνόρροια μπορεί στην πραγματικότητα να προσφέρει μερικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως.

Ποια είναι τα οφέλη

 Ανακούφιση από κράμπες

  • Οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως . Οι εμμηνορροϊκές κράμπες είναι αποτέλεσμα της μήτρας σας να συστέλλεται για την απελευθέρωση της επένδυσης. Όταν έχετε οργασμό, οι μύες της μήτρας σας συστέλλονται επίσης. Στη συνέχεια απελευθερώνουν. Αυτή η απελευθέρωση θα φέρει κάποια ανακούφιση από κράμπες περιόδου.
  • Το σεξ ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες , οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε καλά. Επιπλέον, η συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα καταλαμβάνει το μυαλό σας, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία σας

Μικρότερες περιόδους

  • Το σεξ μπορεί να μειώσει τις περιόδους σας. Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ωθούν πιο γρήγορα τα περιεχόμενα της μήτρας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες περιόδους.

Αυξημένη σεξουαλική ορμή

  • Η λίμπιντο σας αλλάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας, χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις. Ενώ πολλές γυναίκες λένε ότι η σεξουαλική τους ορμή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας , δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο σας, άλλες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ενεργοποιημένα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Φυσική λίπανση

  • Μπορείτε να αφήσετε το KY κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Το αίμα δρα ως φυσικό λιπαντικό.

Μπορεί να ανακουφίσει τον πονοκέφαλό σας

  •  Οι μισές γυναίκες με ημικρανία πονοκεφάλους τους παίρνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους Αν και οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ κατά τις επιθέσεις τους,  πολλές από αυτές που κάνουν σεξ ανακουφίζει εν μέρει ή πλήρως τους πονοκεφάλους τους.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην περίοδο

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ