Στυτική Δυσλειτουργία: Τα βότανα που μπορούν να σε βοηθήσουν

Μια κατάσταση όπως ο διαβήτης ή το στρες μπορεί να επηρεάσει αυτά τα μέρη και τις σχετικές λειτουργίες και μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ). Η έρευνα δείχνει ότι η ΣΔ οφείλεται κυρίως σε προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία. Στην πραγματικότητα, η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες προκαλεί ΣΔ σε περίπου 40 τοις εκατό των ανδρών άνω των 50 ετών.

Η αναζήτηση μιας θεραπείας για τη ΣΔ χρονολογείται πολύ πριν από την εισαγωγή του Viagra στη δεκαετία του 1990. Φυσικά αφροδισιακά από αλεσμένη σοκολάτα έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για να αυξήσουν τη λίμπιντο, τη δραστικότητα ή τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι φυσικές θεραπείες είναι επίσης δημοφιλείς επειδή λέγεται ότι έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Έρευνα δείχνει ότι ορισμένα βότανα έχουν υψηλό βαθμό επιτυχίας για την ΣΔ.

Panax ginseng, ένα κινέζικο και κορεατικό βότανο

Το Panax ginseng έχει ιστορία 2.000 χρόνων στην κινεζική και την κορεατική ιατρική ως τονωτικό για την υγεία και τη μακροζωία. Οι άνθρωποι παίρνουν τις ρίζες αυτού του ginseng, που ονομάζεται επίσης κορεατικό κόκκινο ginseng, για ΣΔ. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν σημαντική βελτίωση στη διάρκεια της στύσης και τη συνολική ικανοποίηση Το ginseng λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, απελευθερώνοντας το μονοξείδιο του αζώτου (NO) που βοηθά τις στυτικές λειτουργίες. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κρέμα ginseng για την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Maca, η ρίζα από το Περού

Για συνολικά οφέλη για την υγεία, το maca είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Το Maca ή το Lepidium meyenii είναι πλούσιο σε: αμινοξέα, ιώδιο, σίδερο και μαγνήσιο. Υπάρχουν τρεις τύποι maca: κόκκινο, μαύρο και κίτρινο. Το μαύρο maca φαίνεται επίσης να ανακουφίζει το άγχος και να βελτιώνει τη μνήμη. Και το άγχος μπορεί να προκαλέσει ΣΔ. Σε δοκιμές σε ζώα, το εκχύλισμα maca βελτίωσε σημαντικά τη σεξουαλική απόδοση σε αρουραίους.

Yohimbine, φλοιός δέντρων της Δυτικής Αφρικής

Το Yohimbine προέρχεται από το φλοιό ενός αειθαλούς δέντρου της Δυτικής Αφρικής. Τα τελευταία 70 χρόνια, οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τη yohimbine ως θεραπεία για την ΣΔ επειδή πιστεύεται ότι: ενεργοποιεί τα νεύρα του πέους για να απελευθερώσει περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου, διετρύνει τα αιμοφόρα αγγεία για αύξηση της ροής του αίματος στο πέος, διεγείρει το πυελικό νεύρο και ενισχύει την παροχή αδρεναλίνης, ενώ αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και παρατείνει τις στύσεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 14 τοις εκατό της ομάδας που έλαβε θεραπεία με yohimbine είχε πλήρη διέγερση στύσεων, ενώ μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι 16 στους 29 άντρες κατάφεραν να φτάσουν στον οργασμό και να εκσπερματώσουν μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here