Κηπουρική: Ο απόλυτος οδηγός για να φροντίσουμε τον κήπο μας τους καλοκαιρινούς μήνες


Βρισκόμαστε μία μόλις «ανάσα» πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στρέψει απόλυτα την προσοχή μας στους τρόπους με τους οποίους θα προετοιμάσουμε τον κήπο μας για τους ερχόμενους μήνες.

Η αλήθεια είναι πως το διάστημα που προηγήθηκε, αφιερώσαμε αρκετό χρόνο, ώστε να μετατρέψουμε τους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών μας σε μικρά, πράσινα «καταφύγια», τα οποία όλη οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει, ενώ συγχρόνως ανακαλύψαμε τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρει η κηπουρική, τόσο όσον αφορά στη φυσική μας κατάσταση, όσο και τη διάθεσή μας.

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που ο κήπος μας βρίσκεται στα καλύτερά του, καλό θα ήταν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διατηρήσουμε το ολάνθιστο, «ζωντανό» αποτέλεσμα που περιβάλλει την οικία μας, συνεχίζοντας να απολαμβάνουμε την ικανοποίηση που αισθανόμαστε κάθε φορά που φροντίζουμε τον κήπο μας. Ωστόσο, ακριβώς επειδή κάθε εποχή είναι διαφορετική, είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε εκ νέου τη ρουτίνα περιποίησης του κήπου μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα προστατεύσουμε επαρκώς την ευρωστία της χλωρίδας που φιλοξενούμε.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, καθώς και τα εργαλεία μπαταρίας που αξίζουν μία θέση στην αποθήκη μας, ώστε φέτος το καλοκαίρι να αποκτήσουμε έναν συναρπαστικό, «παραμυθένιο» κήπο, για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Κερδίζοντας τη δύσκολη «μάχη» με το κλάδεμα των δέντρων

Επιστρέφοντας στο εξοχικό μας έπειτα από αρκετούς μήνες απουσίας, οι περισσότεροι από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν κήπο που θυμίζει περισσότερο ζούγκλα. Το ύψος και η κατεύθυνση των δέντρων έχουν ξεφύγει, είναι δύσκολο να κουμαντάρουμε τα κλαδιά χωρίς να προκαλέσουμε βλάβες στο δέντρο, ενώ για να επαναφέρουμε τον κήπο στην κατάσταση που τον θυμόμαστε, χρειαζόμαστε ένα σωρό εργαλεία ή τη βοήθεια ενός επαγγελματία, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.

Ομολογουμένως, ακόμη και για τους πιο έμπειρους κηπουρούς, το κλάδεμα ενός δέντρου είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική εργασία. Ωστόσο, μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι», αρκεί να επιλέξουμε ένα από τα αλυσοπρίονα μπαταρίας της Kärcher. Τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν λειτουργούν με καλώδια αλλά με μπαταρία, διαθέτουν μεγάλη ισχύ και ταχύτητα, δεν παράγουν καυσαέριο ή θόρυβο, ενώ έχουν ειδικό σύστημα ασφάλειας για να μετατρέπεται το κλάδεμα σε μία απόλυτα ευχάριστη και ασφαλέστατη εργασία.

Δημιουργώντας ένα άψογο και ακριβές αποτέλεσμα στον κήπο μας

Από την άνοιξη και μετά, αν δεν είμαστε προσεκτικοί και σχολαστικοί με τον καθαρισμό του κήπου μας, μπορεί να γίνει… ανεξέλεγκτος. Με άλλα λόγια, θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ανεπιθύμητα χορτάρια ανάμεσα σε αρμούς, σκαλιά, αυλόπορτες και τοίχους, τα οποία μπορεί να εξελιχθούν και σε εστίες εντόμων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να έχουμε εξοπλιστεί με ένα ελαφρύ, εργονομικό χορτοκοπτικό, το οποίο θα μας παρέχει απόλυτη αυτονομία και έλεγχο, ενώ θα μας εξασφαλίζει ένα άψογο και ακριβές αποτέλεσμα. Εξίσου σημαντικό είναι να επενδύσουμε και σε ένα μπουρντοψάλιδο, το οποίο χάρη στην ισχυρή, άνετη και εύκολη χρήση του, θα μας βοηθά να δίνουμε στους θάμνους το σχήμα που θέλουμε και συνεπώς, να διαμορφώσουμε από μόνοι μας, τον εντυπωσιακό κήπο που ονειρευόμαστε!

Προστατεύοντας τα φυτά μας από τα έντομα μέσω του καθαρισμού

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι η εμφάνιση επικίνδυνων παρασίτων και εντόμων που απειλούν να καταστρέψουν την υγεία των φυτών μας. Η «πλούσια» βλάστηση που υπάρχει στον κήπο, δημιουργεί ένα καταφύγιο για τα έντομα, ενώ ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε τα φυτά μας, είναι να περιορίσουμε τον όγκο «πρασίνου» που υπάρχει. Πώς θα τα καταφέρουμε; Επενδύοντας σε μία εργονομική μηχανή γκαζόν μπαταρίας, η οποία θα είναι εύχρηστη και θα διαθέτει μία περιστρεφόμενη, αρθρωτή κεφαλή, ώστε να κόβει γρήγορα και εύκολα τα χορτάρια, χωρίς να μας κουράζει ιδιαίτερα. Εφόσον το γκαζόν θα είναι επαρκώς κουρεμένο και θα έχουμε απομακρύνει τα πεσμένα φύλλα και τα άνθη από την επιφάνεια του κήπου με έναν προηγμένο φυσητήρα-αναρροφητήρα, θα είμαστε σίγουροι πως το έδαφος δεν θα είναι φιλόξενο για τα έντομα και πως η υγεία των φυτών μας, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα προηγμένα εργαλεία που διευκολύνουν τις εργασίες στον κήπο μας

Όσοι από εμάς συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τον κήπο μας ως έναν χώρο εξωτερικών εργασιών ή ως… πλυντήριο αυτοκινήτων και παιδικών ποδηλάτων, είναι σημαντικό να έχουμε εξοπλιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία, τα οποία θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις μας, φροντίζοντας συγχρόνως για την εμφάνιση του κήπου μας. Για παράδειγμα, τα αξιόπιστα, εργονομικά πλυστικά, καθώς και οι σκούπες ξηρής ή υγρής αναρρόφησης της Kärcher, είναι δύο απαραίτητα εργαλεία, τα οποία αξίζουν μία θέση στην αποθήκη μας, αφού μας δίνουν τη δυνατότητα να τα έχουμε πάντα και παντού μαζί μας, χωρίς να δεσμευόμαστε από καλώδιά και πρίζες, ενώ κάνουν τα δύσκολα, εύκολα! Χάρη στην ισχυρή, προηγμένη μπαταρία Kärcher, η νέα σειρά εργαλείων εντυπωσιάζει με τη δύναμη, την αντοχή και την αξιοπιστία της, ενώ μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε, ώστε να απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο τον χρόνο που αφιερώνουμε στον κήπο μας!

Extra tip: Η μπαταρία που διαθέτουν τα εργαλεία μας, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για τις επιδόσεις τους. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέξουμε μία μπαταρία των 18V ή των 36V, ανάλογα με τις ανάγκες μας και το μέγεθος του κήπου. Σε κάθε περίπτωση, η μπαταρία της Kärcher, η οποία είναι αδιάβροχη, έχει μεγάλη διάρκεια αντοχής και οθόνη που μας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την ισχύ της, είναι η ιδανική επιλογή για κάθε κήπο, μικρό, μεσαίο ή μεγάλο.

Κλείνοντας, ανεξάρτητα από τις συμβουλές κηπουρικής που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο κήπος μας είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς χώρους του σπιτιού, καθώς είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συνεπώς, καλό θα ήταν να του δείξουμε τη φροντίδα και την προσοχή που του αναλογεί, ώστε να διαμορφώσουμε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, το οποίο θα αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ