Προανακριτική – ΣΥΡΙΖΑ: Ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της ΝΔ η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος


«Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών», αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά» χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την έκθεση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την νομιμότητα της προέλευσης των 3 εκ ευρώ της εγγυητικής του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών. Επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι το εν λόγω έμβασμα και η έκδοση της συναφούς εγγυητικής επιστολής έγιναν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών.

Παρουσίασε, επίσης, αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη αυτού του ποσού μετά την επιστροφή του στον όμιλο Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα, όπως τεκμαίρεται από το άνοιγμα των λογαριασμών, το ποσό διοχετεύτηκε στο σύνολό του για την εξυπηρέτηση του παραγωγικού κύκλου της συγκεκριμένης εταιρείας: Προμηθευτές, δομικά υλικά μέχρι και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως προκύπτει ακόμα από την έκθεση, για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερες τόσο η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσο και η ΤτΕ. Μάλιστα, η Attica Bank και η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, υπέβαλαν στην αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τις σχετικές αναφορές με όλα τα στοιχεία. Όπως αναφέρεται, «η εν λόγω Αρχή διαβιβάζει κατά την κρίση της στις εισαγγελικές αρχές τυχόν περιπτώσεις που χρίζουν διερεύνησης» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα βασικότερα σημεία της η έκθεση της ΤτΕ αναφέρει ότι:

• Μετά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, τα χρήματα (3 εκατ. ευρώ) πέρασαν από την εταιρεία ΜΜΕ του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στην εταιρεία Τοξότης του ομίλου, η οποία στη συνέχεια τα ανάλωσε «μέσω πλήθους συναλλαγών χρέωσης κυρίως μικρής αξίας στο πλαίσιο του συναλλακτικού κυκλώματος της εταιρείας».

  • «Οι χρεώσεις του λογαριασμού με αριθμό ……… της εταιρείας “Τοξότης ΑΕ”, δηλαδή ο τρόπος ανάλωσης των λόγω κεφαλαίων από την εταιρεία αφορούσαν μεγάλο πλήθος συναλλαγών εμβασμάτων, εντολών πληρωμών και συναλλαγές έκδοσης/εξόφλησης επιταγών, κυρίως μικρής αξίας […] Από ευρύ δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν […] προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών».
  • Η αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος είχε ενημερωθεί από την Τράπεζα Αττικής και στο πλαίσιο των εποπτικών της καθηκόντων επέστησε την προσοχή των αρμοδίων στελεχών της Attica Bank στην ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών και τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών για την τεκμηρίωση της σκοπούμενης φύσης τους.

Συνοπτικά, έγινε ενδελεχής έλεγχος τόσο για την προέλευση των χρημάτων όσο και για την κατάληξή τους.

Η φάρσα ολοκληρώνεται ως κωμωδία και η μεθόδευση ως τραγωδία για τους εμπνευστές της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ