Προστάτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή


Θεραπείες όπως χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία και ορμονική θεραπεία αφαιρούν ή καταστρέφουν τον καρκίνο. Ωστόσο, όλες αυτές οι θεραπείες μπορεί να έχουν σεξουαλικές παρενέργειες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δυσκολία στύσης, οργασμού και πατέρας παιδιών.

Πώς θα επηρεάσει η θεραπεία τη λίμπιντο
  • Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική σας ορμή. Το να γνωρίζετε ότι έχετε καρκίνο και να υποβληθείτε σε θεραπεία μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ ανήσυχοι για να κάνετε σεξ.
  • Η ορμονική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λίμπιντο σας. Αυτή η θεραπεία επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα σας. Χρειάζεστε τεστοστερόνη για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ορμή. Η ορμονική θεραπεία μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας και τη σεξουαλική ορμή, κάνοντας σας να αυξήσετε το βάρος ή προκαλώντας τη διεύρυνση του μαστού σας. Εάν τα επίπεδα ορμονών σας είναι χαμηλά, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης για να τις επαναφέρει στο φυσιολογικό. Αυτό εξαρτάται από το συνολικό πρόγραμμα θεραπείας του καρκίνου.

Πώς επηρεάζει η θεραπεία τα σεξουαλικά μου όργανα
  • Μερικοί άνδρες παρατηρούν ότι το πέος τους είναι ελαφρώς μικρότερο μετά τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, περίπου το 3% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι είχαν μειωμένο μέγεθος πέους μετά από ριζική προστατεκτομή ή ακτινοβολία συν ορμονική θεραπεία. Οι άνδρες είπαν ότι το μικρότερο πέος τους επηρέασε τις σχέσεις τους και την ικανοποίησή τους με τη ζωή.
  • Για τους άνδρες που το βιώνουν αυτό, η αλλαγή στο μέγεθος είναι γενικά μισή ίντσα ή λιγότερο. Αυτή η μείωση του μεγέθους μπορεί να οφείλεται σε συρρίκνωση των ιστών στο πέος. Αυτοί οι ιστοί μπορεί να συρρικνωθούν λόγω βλάβης των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων.
Η θεραπεία θα προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία;

Όταν είστε σεξουαλικά ενθουσιασμένοι, τα νεύρα προκαλούν χαλάρωση στους ιστούς του πέους σας, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει στο όργανο. Τα νεύρα που ελέγχουν τη στύση είναι πολύ ευαίσθητα.

Ακολουθεί βίντεο για τον προστάτη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ