Kύπρος – Καραγιάννης για κορονοϊό: Αναμενόμενο να υπάρξει επιδείνωση τον Σεπτέμβριο (vid)


Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου καθημερινά βελτιώνεται με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε χαμηλά επίπεδα και οι θάνατοι να μηδενίζονται.

Στο “Μεσημέρι και Κάτι” μίλησε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης τόσο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και για τον φόβο ενός νέου κύματος το Φθινόπωρο.

Αρχικά αναφέρθηκε στις εκλογές λέγοντας πως ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν πανηγυρισμοί και συνωστισμός αλλά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι τέτοια που ελπίζει ότι δεν θα επιδεινωθεί η κατάσταση σε σημαντικό βαθμό αν υπήρξε κάποια μετάδοση.

«Η εμβολιαστική κάλυψη μας θωρακίζει όλο και περισσότερο, ελπίζω όσοι ήταν στους πανηγυρισμούς να είχαν εμβολιαστεί ή να είχαν κάνει τεστ» είπε.

Για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ανέφερε τα εξής:

«Νομίζω πως η επιδημιολογική εικόνα επιτρέπει το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Τα κρούσματα στα κατεχόμενα δεν έφτασαν ποτέ στα ύψη που είχαμε εμείς».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους εμβολιασμούς και τις μάσκες είπε:

«Νομίζω ότι λόγω της αβεβαιότητας για τα μεταλλαγμένα στελέχη, πρέπει να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε περισσότερο την εμβολιαστική κάλυψη περίπου στο 65-70%. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να ακουμπήσουμε και το 80% μέχρι το φθινόπωρο».

«Επομένως μέχρι να φτάσουμε το 65-70% ίσως θα πρέπει να διατηρήσουμε τις μάσκες».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο κύμα το φθινόπωρο ανέφερε τα εξής: «Είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξει επιδείνωση τον Σεπτέμβριο όμως δεν θα είναι στο εύρος και στη διάρκεια των κυμάτων που είχαμε τον φετινό χειμώνα, λόγω της εμβολιαστικής κάλυψης. Το πρόβλημα θα προκύψει αν αναδυθεί κάποιο μεταλλαγμένο στέλεχος».

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ