Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Βελτιώστε τη διάθεσή σας με λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα [vid]

Η άσκηση 30 λεπτών ή και περισσότερο την ημέρα για τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή του άγχους. Τα νέα ωστόσο είναι ότι ακόμη και μικρότερες δόσεις σωματικής άσκησης – όπως για παράδειγμα μόλις 10 έως 15 λεπτά κάθε φορά – μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σας και τη συνολική σας ψυχική και σωματική υγεία.

Μάλιστα, τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, καθώς είναι γνωστό ότι ακόμη και λιγότερος χρόνος άσκησης όταν πρόκειται για έντονες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο και η ποδηλασία, μπορεί να είναι αρκετός για να βιώσετε μια αισθητή αλλαγή στη διάθεσή σας.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι τα οφέλη της άσκησης για την ψυχική υγεία, αλλά και την υγεία μας σωματικά, μπορεί να διαρκέσουν μόνο εφόσον διατηρήσουμε την “καλή” συνήθεια να ασκούμαστε μακροπρόθεσμα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εστιάσετε εξαρχής στην εύρεση εκείνων των δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε να κάνετε.

Ένα επίσης καλό tip για να παραμείνετε πιστοί/ες στη ρουτίνα άσκησής σας είναι να ξεκινήσετε αργά και θέτοντας ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους. Αυτό σας βοηθά διπλά, καθώς σωματικά θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της προπόνησης, εφόσον ξεκινάτε με μικρά βήματα και την ίδια στιγμή ψυχικά θα λαμβάνετε την επιβεβαίωση και επιβράβευση ότι μπορείτε να τα καταφέρετε κάθε φορά που θα πετυχένετε έναν στόχο που έχετε θέσει.

Εντωμεταξύ, όσο παραμένετε πιστοί/ες στους στόχους σας και αισθάνεστε την επιτυχία στο πρόγραμμα της προπόνησης, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να αυξήσετε σταδιακά τις απαιτήσεις σας από το σώμα σας και την αντοχή σας.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η άσκηση όταν γίνεται αντιληπτή και εφαρμόζεται μέσα από μια περισσότερο ρεαλιστική και αισιόδοξη προοπτική, σας βοηθά να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Τούτο διότι, η επίτευξη των στόχων ή των προκλήσεων, ακόμη και των μικρών, μπορεί να ενισχύσει την πίστη σας σε εσάς.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here