Κορωνοϊός Προστασία: Μέτρα πρόληψης COVID-19 που κρατούν τις παιδικές ασθένειες σε απόσταση

Κορωνοϊός Προστασία: Οι γιατροί λένε ότι καθώς οι χώρες επανέρχονται στο φυσιολογικό, οι άνθρωποι θα ήταν καλό να συνεχίσουν μερικές από τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει. Η απολύμανση και το πλύσιμο των χεριών που έγιναν κοινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχουν επίσης χρησιμεύσει ως ισχυρά εργαλεία κατά πολλών παιδικών παθήσεων όπως η ανεμοβλογιά, οι ιοί του στομάχου και ο στρεπτικός λαιμός, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Οι γιατροί λένε ότι καθώς οι χώρες με εκτεταμένο εμβολιασμό COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, επανέρχονται στο φυσιολογικό, οι άνθρωποι θα ήταν καλό να διατηρήσουν μερικές από τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει – ακόμη και αν η πανδημία της φθοράς τους καθιστά λιγότερο από πρόθυμους να το κάνουν.

«Έχουμε δει μια δραματική μείωση των αριθμών», δήλωσε ο Ράνα Ελ Φέγκυλι, παιδίατρος και διευθυντής κλινικών υπηρεσιών στο Παιδικό Νοσοκομείο Mercy στο Κάνσας Σίτι, Μ.

«Όλες οι κορυφώσεις ασθενειών που περιμέναμε τον χειμώνα του τρέχοντος έτους, εμείς δεν έχουμε δει καμία από αυτές. ” Η εικονική εξαφάνιση της γρίπης έχει τεκμηριωθεί καλά, με περιπτώσεις 99% ή περισσότερο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και σε άλλα μέρη του Βορείου Ημισφαιρίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ΗΠΑ κατέγραψαν μόνο έναν παιδικό θάνατο που σχετίζεται με τη γρίπη την περίοδο 2020-21, από 199 το προηγούμενο έτος.

Αυτό που είναι λιγότερο ευρέως γνωστό – εν μέρει επειδή τα δεδομένα είναι πιο διασκορπισμένα – είναι ο μακρύς κατάλογος άλλων ιών και βακτηρίων που βρέθηκαν να κλείνουν στον πανδημικό κόσμο. Οι περιπτώσεις ανεμοβλογιάς στις ΗΠΑ φέτος έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα από τα επίπεδα προ-πανδημίας, σύμφωνα με τα CDC, με παρόμοιους αριθμούς στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Οι περιπτώσεις στρεπτικού λαιμού δεν υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο από τα CDC, αλλά μερικές χώρες συλλέγουν εβδομαδιαία δεδομένα για την ασθένεια, μια λοίμωξη στο λαιμό που προκαλείται από βακτήρια που ονομάζονται ομάδα A Streptococcus

Από τον Μάιο, τα περιστατικά στην Ιαπωνία και την Αγγλία μειώθηκαν περίπου στα δύο τρίτα σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Δεδομένα εκτός ΗΠΑ δείχνουν ότι η μείωση είναι ακόμη πιο έντονη για ένα άλλο σφάλμα, τον ροταϊό, μια κοινή αιτία διάρροιας και εμετού σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζεται εν μέρει αλλά όχι πλήρως μέσω εμβολίων.

Ορισμένες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία ενημερώνουν τον αριθμό των ροταϊών κάθε εβδομάδα. Από τον Μάιο, τα ιαπωνικά περιστατικά αυτών των λοιμώξεων μειώθηκαν κατά 99% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 πριν από οποιαδήποτε πανδημική επίπτωση και τα γερμανικά περιστατικά μειώθηκαν κατά 95%.

Η Γερμανία εντοπίζει επίσης λοιμώξεις του στομάχου από νοροϊό, ένα σφάλμα που εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων επιφανειών και προκαλεί ναυτία και διάρροια. Το αποτέλεσμα: μείωση 94% φέτος σε σύγκριση με το 2019.

“Αυτή είναι μια απίστευτη κατάσταση”, δήλωσε ο Yoshihiro Hayashi, παιδίατρος στο προάστιο του Τόκιο. Είπε ότι οι επισκέψεις που αφορούσαν σφάλματα στο στομάχι, ρουθούνισμα και βήχα έχουν γίνει σπάνιες, πιθανώς λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here