Ακμή: Αυτό είναι το αντικείμενο που την προκαλεί

Η ακμή είναι ένα τεράαστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έφηβοι σε όλο τον κόσμο. Πολλές φορές μας ακολουθεί και μετά την εφηβεία. Τώρα επιστήμονες πως ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να ευθύνεται για την ακμή. Ποιο είναι αυτό; Το κινητό μας.

Όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, υπάρχει ένας συγκεριμένος λόγος που βγάζετε σπυράκια και στίγματα στο πρόσωπο και ιδίως στα μάγουλα.
Αν το τελευταίο διάστημα παρατηρήσατε πως έχετε σμήγμα και σπυράκια στο σημείο από το αυτί ως το πηγούνι σας ή ακόμη και δίπλα στο στόμα σας, τότε εξετάστε κάτι απλό.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι λόγω του κινητού σας τηλεφώνου!

Δεν υπάρχει συσκευή που να μη χρησιμοποιούμε και να μην έχει επάνω της μικρόβια. Ωστόσο, μία από τις χειρότερες συσκευές που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας και το πρόσωπό μας κατά κύριο λόγο είναι το κινητό μας τηλέφωνο και συγκεκριμένα η οθόνη του.

Η οθόνη του κινητού μας έρχεται καθημερινά σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας ή με τα δάχτυλα των χεριών που μεταφέρουν όλα τα μικρόβια στο δέρμα.

Το κινητό συλλέγει τα μικρόβια σαν μαγνήτης και εμείς στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μάγουλό μας.

Και αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι σε μία έρευνα που έγινε, επιστήμονες ανακάλυψαν πως το κινητό μας τηλέφωνο έχει περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από μία δημόσια τουαλέτα, τότε σίγουρα μπορείτε να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι το κινητό.

Η λύση είναι να μιλάτε στο κινητό με hands-free ή bluetooth και να καθαρίζετε τακτικά την οθόνη του κινητού σας.

Οι δερματολόγοι προτείνουν να καθαρίζετε την επιφάνεια του κινητού σας με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι 2 ή 3 φορές την ημέρα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ