Πορνό και νέοι: Κίνδυνος αντικατάστασης της σεξουαλικής εκπαίδευσης

Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στον 21o αιώνα και ότι, προφανώς, τα περισσότερα ταμπού κατά του σεξ έχουν υποχωρήσει. Θεωρητικά, πρέπει να ζούμε σε κοινωνίες χωρίς αναστολές και, ως εκ τούτου, με υγιή σεξουαλικότητα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλές αναφορές για βιασμούς, παιδεραστία και κάθε είδους κακοποίηση. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή η αληθινή σεξουαλική εκπαίδευση δεν έχει ριζώσει. Όποιος κακοποιεί, εξαναγκάζει ή υπερβαίνει τα όρια σε αυτές τις πτυχές, δεν είναι τίποτα περισσότερο από σεξουαλικά αναλφάβητος.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για άνδρα, γυναίκα ή οποιοδήποτε φύλο: το να διατηρούμε την ιδέα ότι στο σεξ μπορεί κανείς να ξεπεράσει την ελευθερία του άλλου είναι μια πράξη βαθιάς άγνοιας, μια ομολογία ότι λείπει η σεξουαλική εκπαίδευση. Όταν μιλάμε για σεξουαλική εκπαίδευση, έρχεται στο μυαλό η φιγούρα ενός αγοριού που μπαίνει στην εφηβεία. Επιπλέον, συχνά πιστεύεται ότι συνίσταται σε τμήμα βιολογίας, έτσι ώστε το μικρό παιδί να καταλάβει ότι το σπέρμα γονιμοποιεί το ωάριο και ότι εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεθόδους αντισύλληψης.

Ωστόσο, το θέμα καλύπτει όλες τις ηλικίες και υπερβαίνει την ανατομία. Παρά τις προόδους σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πτυχές της σεξουαλικότητας που παραμένουν κάτω από το μανδύα καταστολής.  Στο  ένα άκρο είναι εκείνοι που κρατούνται κάτω από συνθήματα όπως “μην μιλάς”, “μην κοιτάς” και “μην αγγίζεις”, στο άλλο άκρο είναι εκείνοι που θέλουν να μιλήσουν, να κοιτάξουν και να αγγίξουν πάνω από οτιδήποτε, ακόμη και πάνω από τη θέληση των άλλων. Η πορνογραφία λειτουργεί με στερεότυπα και των δύο φύλων και συχνά περιλαμβάνει βίαιες ή μη συναινετικές σεξουαλικές πρακτικές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here