Προφυλακτικά : Συμβουλές για ασφαλή σεξουαλική ζωή


Τα προφυλακτικά θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιούνται πάντα σωστά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα ζήτημα στη χρήση προφυλακτικών εφήβων.  Η μη χρήση προφυλακτικού κάθε φορά που γίνεται σεξουαλική επαφή είναι το πιο κοινό πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα: αποτυχία χρήσης προφυλακτικών σε όλη τη σεξουαλική επαφή. Σε πρόσφατες έρευνες, ορισμένοι άνδρες παραδέχονται ότι φορούν προφυλακτικά κατά τη σεξουαλική επαφή ή τα αφαιρούν πριν από την εκσπερμάτωση

Ακολουθούν 10 συμβουλές:

  • Αποθηκεύστε τα προφυλακτικά σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως του ήλιου. Το πορτοφόλι σας είναι καλό για το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν εξαρτάται από ένα καουτσούκ που πετάξατε πριν από ένα χρόνο.
  • Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης. (Ναι, τα προφυλακτικά συνήθως έχουν ημερομηνίες λήξης, με την ένδειξη “λήξη”) Εάν το δικό σας έχει λήξει, πετάξτε το.
  • Μην επαναχρησιμοποιείτε προφυλακτικά. (Έλα, παιδιά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων). Χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό εάν αλλάξετε από κολπικό σεξ σε πρωκτικό σεξ και το αντίστροφο.
  • Για προφυλακτικά από λατέξ, χρησιμοποιήστε μόνο λιπαντικά με βάση το νερό (KY και Astroglide, για παράδειγμα). Μην εξαρτάστε από φυσικό δέρμα ή προφυλακτικά δέρματος αρνιού για προστασία από ΣΜΝ. Έχουν μικρούς πόρους που μπορούν να επιτρέψουν τη διέλευση του ιού HIV, του ιού του απλού έρπητα και του ιού της ηπατίτιδας Β.

  • Εάν είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί στο λατέξ, δοκιμάστε ένα συνθετικό προφυλακτικό (συνήθως κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη). Αυτά έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με λιπαντικά με βάση το νερό και το λάδι. Το μειονέκτημα: Η ικανότητα των συνθετικών να προστατεύουν πλήρως από ΣΜΝ δεν έχει αποδειχθεί.
  • Αποφύγετε προφυλακτικά με σπερματοκτόνο. Αυτά δεν είναι πιο αποτελεσματικά από τα απλά προφυλακτικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό που μπορεί να διευκολύνει τη μετάδοση των ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

Ακολουθεί βίντεο για τα προφυλακτικά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ