Μαρόκο: Δύο μήνες ακόμα θα μείνουν στο νοσοκομείο τα εννιάδυμα – Καλά στην υγεία της είναι η μητέρα


Τα εννιάδυμα δεν χρειάζονται πλέον αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά

Η νεαρή γυναίκα από το Μαλί και τα εννιά μωρά της, που έκλεισαν πλέον τον ένα μήνα, είναι καλά αλλά θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για άλλους δύο μήνες περίπου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κλινική της Καζαμπλάνκας που ανέλαβε αυτήν τη δύσκολη εγκυμοσύνη και γέννα.

Η Χαλιμά Σισέ, 25 ετών, από το Τομπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, για να έχει καλύτερη περίθαλψη και παρακολούθηση, λόγω του αυξημένου κινδύνου που αντιμετώπιζε εξαιτίας αυτής της σπανιότατης, πολύδυμης κύησης.

Τα εννιάδυμα δεν χρειάζονται πλέον αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά: ζυγίζουν από 800 γραμμάρια μέχρι 1,4 κιλό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκοντούς Χάφσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ιδιωτικής κλινικής Άιν Μπόρτζα.

Η νεαρή μητέρα θα μπορούσε να πάρει ήδη εξιτήριο από την κλινική, αλλά επέλεξε η ίδια να παραμείνει κοντά στα παιδιά της «για συναισθηματικούς λόγους», είπε ο Χάφσι.

Οι γιατροί δεν συζητούν πάντως ακόμη την επιστροφή της πολύτεκνης οικογένειας στο Μαλί. «Θα χρειαστεί ενάμισης με δύο μήνες ώστε τα μωρά να φτάσουν σε σημείο να αντιμετωπίζουν τη ζωή», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Στις 4 Μαΐου, μια ομάδα αποτελούμενη από 10 γιατρούς και 25 νοσηλευτές κινητοποιήθηκε για να φέρει στον κόσμο, με καισαρική, τα εννιά μωρά.

Να σημειωθεί ότι αυτή η πολύδυμη κύηση δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως παγκόσμιο ρεκόρ. Το ιατρικά πιστοποιημένο ρεκόρ ανάγεται στο 2009 και ανήκει σε μια 33χρονη Αμερικανίδα που γέννησε οκτώ μωρά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ