Επιστήμονες Ισραήλ: Πρωτοποριακή έρευνα για την αύξηση του ορίου ζωής των ανθρώπων

Επιστήμονες Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί επιστήμονες έχουν βρει έναν τρόπο να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής των ποντικών κατά 23% σε μια πρωτοποριακή έρευνα που ελπίζουν να αναπαραχθεί σε ανθρώπους – οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούσαν να φτάσουν μια μέση ηλικία 120 ετών. Οι ερευνητές αύξησαν το προσδόκιμο ζωής των τρωκτικών αυξάνοντας την προσφορά SIRT6, μια πρωτεΐνη που συνήθως εξασθενεί κατά τη διαδικασία γήρανσης, ανέφεραν οι Times of Israel. Στην έρευνα από ομοτίμους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, οι επιστήμονες δήλωσαν επίσης ότι τα ζώα που έχουν εμπλουτιστεί με πρωτεΐνες ήταν λιγότερο επιρρεπή σε καρκίνο. “Η αλλαγή στο προσδόκιμο ζωής είναι σημαντική όταν θεωρείται ότι ένα ισοδύναμο άλμα στο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου θα μας έκανε να ζούμε κατά μέσο όρο έως σχεδόν 120″, δήλωσε ο καθηγητής Haim Cohen του Πανεπιστημίου Bar-Ilan στο Ramat Gan.

“Οι αλλαγές που είδαμε σε ποντίκια μπορεί να είναι μεταφράσιμες για τον άνθρωπο, και αν ναι θα ήταν συναρπαστικό”, πρόσθεσε ο Cohen, του οποίου το εργαστήριο εργάζεται για τον εντοπισμό φαρμάκων που μπορούν να επιτρέψουν στην πρωτεΐνη SIRT6 να ακουστεί με ασφάλεια στους ανθρώπους.

Το 2012, έγινε ο πρώτος ερευνητής που αύξησε τα επίπεδα πρωτεΐνης στα ζώα και ενίσχυσε το προσδόκιμο ζωής – οδηγώντας τα αρσενικά ποντίκια να ζουν 15% περισσότερο, αλλά αυτό το πείραμα δεν είχε καμία επίδραση στα θηλυκά ποντίκια, σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

Η τελευταία μελέτη, η οποία περιελάμβανε τον καθηγητή Rafael de Cabo από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, έδειξε το αυξημένο προσδόκιμο ζωής μεταξύ ποντικών και των δύο φύλων.

Αλλά είναι μεγαλύτερο μεταξύ των ανδρών, που τώρα ζουν 30% περισσότερο από τους άνδρες από μια ομάδα ελέγχου.

Οι γυναίκες ζουν 15% περισσότερο από τους ομολόγους τους στην ομάδα ελέγχου, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι επιστήμονες είδαν ότι τα γηράσκοντα ποντίκια χάνουν την ικανότητα παραγωγής ενέργειας λόγω της δυσκολίας παραγωγής ενέργειας από λίπη και γαλακτικό οξύ.

Αλλά τα μεγαλύτερα ποντίκια με υψηλά επίπεδα SIRT6 θα μπορούσαν εύκολα να παράγουν ενέργεια από αυτές τις πηγές – και είχαν λιγότερη χοληστερόλη, χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και θα μπορούσαν επίσης να τρέξουν γρηγορότερα.

“Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ότι το SIRT6 ελέγχει τον ρυθμό της υγιούς γήρανσης και αυτό δείχνει ότι η ενίσχυση της δραστηριότητάς του θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβραδύνει τη γήρανση”, δήλωσε ο Cohen.

Αν και θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει τα επίπεδα SIRT6 σε ποντίκια με γενετική τροποποίησή τους, η ενίσχυση της πρωτεΐνης στον άνθρωπο θα απαιτούσε φάρμακα.

Ο Cohen είπε ότι το εργαστήριό του μπορεί να είναι σε θέση να αναπαράγει τα αποτελέσματα σε ανθρώπους σε δύο έως τρία χρόνια. «Αναπτύσσουμε μικρά μόρια που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης SIRT6 ή να κάνουν τις υπάρχουσες ποσότητες της πρωτεΐνης πιο δραστικές», είπε.

“Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την αντιμετώπιση της γήρανσης.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here