EE- Covid-19: Εξασφαλίστηκαν 55.000 δόσεις πιθανού φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων


H EE έχει εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις μιας πιθανής θεραπείας για την Covid-19, η οποία βασίζεται σε ένα «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων και έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική Regeneron και την ελβετική Roche, ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο της ΕΕ για φάρμακο τέτοιου είδους.

Η ΕΕ, έχοντας εξασφαλίσει δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την Covid-19, προσπαθεί τώρα να συνθέσει ένα portfolio φαρμάκων που θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά απέναντι στην ασθένεια, με στόχο τον εντοπισμό 10 πολλά υποσχόμενων θεραπειών ως το τέλος του μήνα.

Η συμφωνία με τη Roche έκλεισε τον Απρίλιο, είπε η εταιρεία στο Reuters, μα δεν σημοσιεύτηκαν οι λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε την Πέμπτη ότι η ΕΕ είχε εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις της μονοδοσικής θεραπείας.

Η Roche δεν προέβη σε σχόλια για τον αριθμό των δόσεων, μα είπε ότι το συμβόλαιο κάλυπτε 37 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία και άλλες χώρες της ΕΕ. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η συμφωνία είχε να κάνει με την έκδοση έγχυσης, αν και είχε επίσης δοκιμαστεί και ως ένεση.

Δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή.

Η θεραπεία αυτή είναι η πρώτη με βάση μονοκλωνικά αντισώματα που εξασφαλίζει η ΕΕ. Το μόνο άλλο φάρμακο κατά της Covid που έχει αγοράσει η Ένωση είναι το remdesivir της Gilead, ένα αντιικό φάρμακο.

Η σχετική έγκριση από τον ΕΜΑ για το φάρμακο των Roche-Regeneron, που αποτελείται από τα μονοκλωνικά αντισώματα casirivimab και imdevimab, αναμένεται μεταξύ του Αυγούστου και του Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ, που επικαλείται εκτιμήσεις της Roche.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ