Ιταλία: Ξεκινά τους εμβολιασμούς εφήβων 12-15 ετών- Επιταχύνεται η διαδικασία ανοσοποίησης

Η Ιταλία έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα. Η χώρα, η πλέον πληγείσα από την Covid-19 στην Ευρώπη μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, επιταχύνει την διαδικασία εμβολιασμού.

Η Ιταλία, η πλέον πληγείσα από τον κορονοϊό ευρωπαϊκή χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξε την πλατφόρμα του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 12 ετών.

Η ιταλική υπηρεσία φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα.

Ωστόσο, κάθε ιταλική περιφέρεια προσαρμόζει τις εθνικές οδηγίες στην κατάσταση που βρίσκεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας σε εμβόλια.

«Είναι μια καλή ημέρα», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις θεωρώντας ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικό ορόσημο τόσο για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης όσο και για να επαναλάβουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις δραστηριότητές μας».

«Εχουμε την δυνατότητα να επιταχύνουμε περαιτέρω την εμβολιαστική εκστρατεία», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πόσοι Ιταλοί έχουν εμβολιαστεί

Περί τα 12,4 εκατομμύρια (επί πληθυσμού 60 εκατομμυρίων) έχουν εμβολιασθεί πλήρως στην Ιταλία, το 22,85% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η Ιταλία, όπου παρατηρείται μεγάλη πτώση θανάτων και κρουσμάτων, έχει χορηγήσει περισσότερα από 35,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, κυρίως το εμβόλιο των BionTech/Pfizer, δηλαδή το 90% των δόσεων που της έχουν παραδοθεί.

Η διαδικασία εμβολιασμού στην Ιταλία ανεβάζει ρυθμούς, όπως υπογραμμίζουν σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Από σήμερα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες από 16 ετών και άνω σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα οι αρμόδιες αρχές έκαναν γνωστό ότι εκτός από τα 3,5 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου Pfizer, που τις ημέρες αυτές διανέμονται στις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, πρόκειται να παραδοθούν σύντομα άλλα 2,5 εκατομμύρια.

Έως τώρα, χορηγήθηκαν 35.435.853 δόσεις εμβολίων και 12.294.543 πολίτες (δηλαδή το 22,6% του πληθυσμού άνω των 12 ετών) έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού τους. ‘Αλλα 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Ιταλίας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

Από τα περασμένα μεσάνυχτα (όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα) μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με κύρια πόλη το Μιλάνο, είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 391.574 πολίτες ηλικίας 16 με 29 ετών.

Εμβόλια μέσα στους χώρους εργασίας

Παράλληλα, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο, από σήμερα τα εμβόλια χορηγούνται και μέσα στους χώρους εργασίας. Το σχετικό σχέδιο δράσης προβλέπει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστο 5.000 εμβόλια την ημέρα σε γραφεία, βιομηχανίες και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι, προς λύση οδεύει και το πρόβλημα που προέκυψε με την εστίαση. Η τελευταία απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης όρισε ότι σε όλα τα εστιατόρια, παραμένει το ανώτατο όριο των 4 πελατών για κάθε τραπέζι.

Μετά από σειρά διαμαρτυριών, όμως, των περιφερειών και των ιδιοκτητών εστιατορίων, όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί τελικώς μια μέση λύση, με τη δυνατότητα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και πάνω από τέσσερις άνθρωποι, αλλά μόνον αν πρόκειται για την ίδια οικογένεια ή αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here