Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού

Ρεβύθια Σουτζουκάκια: Τα ρεβίθια μεταμορφώνονται σε μία ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια, ιδανικά για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 500γρ ρεβίθια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ. σ. μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200γρ αλεύρι για το πανάρισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 ντομάτες
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες για να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι. Χτυπάμε καλά για να διαλυθούν αλλά όχι να λιώσουν. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, το τριμμένο κρεμμύδι, το  τριμμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και  πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα  προσθέτουμε το ελαιόλαδο το  κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το στικ κανέλας, τα  φύλλα δάφνης, την ξερή ρίγανη, το  σκόρδο ψιλοκομμένο, την  κρυσταλλική ζάχαρη, τον  πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την  ντομάτα τριμμένη, αλάτι και  πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι, σιγοβράζουμε για 10′ και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Tips: Τα σερβίρουμε με ρύζι!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here