Για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις, self test αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι


Γεμάτη η ατζέντα των λοιμωξιολόγων που συζητούν για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις και self test

Τέσσερα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολογων: η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, η αύξηση του αριθμού των παριστάμενων στις δεξιώσεις και η άρση υποχρεωτικότητας για τα self test.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας το σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι αυτή να μετατεθεί είτε για τη 1 είτε για τις 1:30 τα ξημερώματα (σ.σ. τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 12:30.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι τόσο η μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση «δεν θα γίνει σύντομα» θέτοντας ως ορόσημο την 15η Ιουνίου ή «και πιο αργά».

Για τα κέντρα διασκέδασης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική συζήτηση θα γίνει για επαναλειτουργία τους από τις 20 Ιουνίου.

Μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται από το υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις που τώρα είναι στους 100.

Κατά τις πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά ο αριθμός να πάει στους 150 και η αλλαγή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Ως προς τα self test αυτό που θα συζητηθεί είναι να σταματήσει η υποχρεωτική διεξαγωγή τους από όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού τους ή τη μοναδική αν μιλάμε για εμβόλιο Johnson & Johnson και έχουν περάσει από τότε 15 ημέρες.

Συζήτηση θα γίνει και για το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά η απόφαση δεν θα είναι άμεση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που λένε οι λοιμωξιολόγοι είναι ότι οι επόμενες «ανάσες» ελευθερίας θα είναι σταδιακές καθώς ναι μεν η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων κρίνεται ως θετική, ο κορονοϊός, δε, «είναι ακόμα εδώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ