Σπείρα «σάρωνε» τη Δυτική Αττική: Έκλεψαν συνολικά 27 καταλύτες


Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά συνολικά 27 καταλύτες είχαν αφαιρέσει συνολικά τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε στη δυτική Αττική

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε κλέψει περισσότερους από 27 καταλύτες οχημάτων, προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές των Μεγάρων, Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας.

Νωρίτερα είχαν συλληφθεί, στην περιοχή Γουδή, άλλα δύο μέλη της, την ώρα που αφαιρούσαν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι άλλα τέσσερα άτομα που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν συστηματικά καταλύτες από οχήματα, με πεδίο δράσης τους περιοχές κυρίως της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της συμμορίας διέθεταν τεχνογνωσία και απαραίτητο εξοπλισμό, που τους επέτρεπε να αφαιρούν τους καταλύτες γρήγορα και αθόρυβα.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων, οι καταλύτες των οποίων κοστίζουν ακριβότερα.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 καταλύτες, αεροβόλο πιστόλι και 6 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται, ότι από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 27 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών, η αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ