Απαγόρευση κυκλοφορίας, δεξιώσεις: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις


Για το τέλος της επόμενης εβδομάδας παρέπεμψε τις ανακοινώσεις για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τις δεξιώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανακινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις δήλωσε την Παρασκευή η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που ξεκίνησε στη 1 μετά το μεσημέρι «δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό».

«Η συζήτηση θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού» σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου όπως τα τεστ αναπνοής, ακολουθώντας το μοντέλο Σιγκαπούρης, ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας το σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι αυτή να μετατεθεί είτε για τη 1 είτε για τις 1:30 τα ξημερώματα (σ.σ. τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 12:30.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι τόσο η μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση «δεν θα γίνει σύντομα» θέτοντας ως ορόσημο την 15η Ιουνίου ή «και πιο αργά».

Για τα κέντρα διασκέδασης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική συζήτηση θα γίνει για επαναλειτουργία τους από τις 20 Ιουνίου.

Μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται από το υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των παρισταμένων σε δεξιώσεις που τώρα είναι στους 100.

Κατά τις πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης ζητά ο αριθμός να πάει στους 150 και η αλλαγή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Ως προς τα self test αυτό που θα συζητηθεί είναι να σταματήσει η υποχρεωτική διεξαγωγή τους από όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού τους ή τη μοναδική αν μιλάμε για εμβόλιο Johnson & Johnson και έχουν περάσει από τότε 15 ημέρες.

Συζήτηση θα γίνει και για το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά η απόφαση δεν θα είναι άμεση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που λένε οι λοιμωξιολόγοι είναι ότι οι επόμενες «ανάσες» ελευθερίας θα είναι σταδιακές καθώς ναι μεν η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων κρίνεται ως θετική, ο κορονοϊός, δε, «είναι ακόμα εδώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ