Γαλλία: Ο κορονοϊός «μπλόκαρε» τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, εν μέσω της συνεχιζόμενη κρίσης του κορονοϊού.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές που είχε προαναγγείλει η γαλλική κυβέρνηση είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας το 2020.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μακρόν ειπε: «δεν νομίζω πως η μεταρρύθμιση, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, μπορεί τελικά να προχωρήσει»

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ φιλόδοξη και εξαιρετικά περίπλοκη και γι’ ‘αυτό προκάλεσε άγχος, πρέπει να το παραδεχτούμε. Αν προχωρούσαμε στη μεταρρύθμιση τώρα, θα σήμαινε ότι αγνοούμε το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη πολλές ανησυχίες », δήλωσε ο Mακρόν από την κοινότητα Μαρτέλ στον γαλλικό Νότο.

Ο Μακρόν ήθελε να δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο και ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό και είχε προτείνει μεταξύ άλλων την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64, ένα εγχείρημα που δεν πρόκειται μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε και πάλι να πει εάν θα διεκδικήσει νέα θητεία.
Αρκέστηκε μόνο να πει ότι θα αναγκαστεί να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» φέτος το καλοκαίρι.

Θα αποτελούσε έκπληξη εντός και εκτός Γαλλίας αν ο 43χρονος Μακρόν δεν διεκδικούσε την επανεκλογή του στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Η αρχηγός της ακροδεξιάς Μαριν Λε Πέν, όπως επίσης και ο Ξαβιέ Μπερτράν, ο διαπραγματευτής του Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και ο πρώην πρωθυπουργός Εντουράρ Μπαλαντίρ έχουν λάβει ήδη θέσεις μάχης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ