Σεξουαλική ζωή : Πως επηρεάζετε από την ενδομητρίωση

Μερικές φορές, αυτές οι αυξήσεις μπορούν να παρεμποδίσουν κατά τη διάρκεια του σεξ, κάτι που μπορεί να είναι οδυνηρό. Τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης περιλαμβάνουν βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία, επώδυνες περιόδους και μερικές φορές πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το Dyspareunia είναι ο ιατρικός όρος για τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Συχνά συμβαίνει σε άτομα με ενδομητρίωση επειδή η διείσδυση και άλλες κινήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή μπορούν να τεντώσουν και να τραβήξουν τις ενδομητρικές αναπτύξεις.

Η ενδομητρίωση προκαλεί πόνο στην σεξουαλική αγωγή

  • Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα ενδομητρίωσης. Η διείσδυση και άλλες κινήσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική επαφή μπορούν να τραβήξουν και να τεντώσουν τον ενδομητριακό ιστό, ιδιαίτερα εάν έχει αναπτυχθεί πίσω από τον κόλπο ή την κάτω μήτρα.
  • Η κολπική ξηρότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτόν τον πόνο. Ορισμένα μέσα αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης, όπως ορμονικές θεραπείες ή υστερεκτομή (χειρουργική αφαίρεση της μήτρας), μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα.

Δεν βιώνει κάθε γυναίκα την ίδια ένταση πόνου κατά την διάρκεια του σεξ

  • πόνος που είναι οξύς ή αισθάνεται σαν μαχαίρωμα
  • πόνος βαθιά στην κοιλιά
  • πόνος που κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή
  • Αυτός ο πόνος ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της σεξουαλικής επαφής. Μερικοί βιώνουν πόνο μόνο κατά τη βαθιά διείσδυση, για παράδειγμα, ενώ άλλοι βιώνουν πόνο μετά το σεξ, παρά κατά τη διάρκεια του.
  • Ορισμένες θέσεις ασκούν λιγότερη πίεση σε περιοχές της λεκάνης που περιέχουν ενδομητριακό ιστό. Ένα άτομο πρέπει να πειραματιστεί με τον σύντροφό του για να ανακαλύψει τις καλύτερες θέσεις για αυτούς.
  • Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ορισμένες θέσεις είναι καλύτερες από άλλες. Για παράδειγμα, όταν το άτομο με ενδομητρίωση βρίσκεται στην κορυφή, μπορεί να ελέγξει το βάθος και την ταχύτητα διείσδυσης, επιτρέποντάς τους να καθορίσουν έναν άνετο ρυθμό.

Ακολουθεί βίντεο για την ενδομητρίωση

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here