Εισαγγελέας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτήτριες


Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή καταγγελίες που εμφανίζουν καθηγητή του ΕΚΠΑ να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος καταγγέλθηκε από φοιτήτριες του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ειδικότερα, η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΕΜΜΕ, υποστήριξε ότι ο καθηγητής «ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο καθηγητή «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Μια ακόμη φοιτήτρια, η Ιωάννα Καρδούλια, ανέφερε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του ΕΚΠΑ τέθηκε σε αποχή από τα καθήκοντά του, μέχρι να συγκληθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο στο οποίο άμεσα παραπέμφθηκε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ