Βασίλισσα Σοφία: «Θα επιστρέψω στους  Λειψούς»


Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης της Βασίλισσας, τι την εντυπωσίασε,  γνώριζε για την Καλυψώ  και τον Οδυσσέα και το μεσημεριανό της που ήταν χταποδάκι ψητό, ελληνική σαλάτα και… τζατζίκι

Ο δήμαρχος των Λειψών Φώτης Μάγγος μιλά στο Newsbomb.gr για την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας και το παγκόσμιο αντίκτυπο αυτής.

Σαγηνευμένη από τους Λειψούς η Βασίλισσα Σοφία. Η επίσκεψη της στο μικρό νησί της χώρας μας έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο σκοπός της ήταν να έρθει να δει από κοντά το μοναδικό στον κόσμο καταφύγιο Θαλάσσιας ζωής.

«Είχε προηγηθεί μια συνάντηση μας στην Αθήνα πριν από 18 μήνες και η βασίλισσα Σοφία και είχαμε μιλήσει για την επίσκεψη της στο νησί», λέει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος των Λειψών Φώτης Μάγγος, ο οποίος συνεχίζει, «λόγω της πανδημίας πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη. Με την πρώτη ευκαιρία έγινε φέτος και όλα τα βλέμματα του κόσμου στράφηκαν στο νησί».

Αγαπάει πολύ τα ζώα

«Η ίδια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και η αγάπη της για τα ζώα και τα θηλαστικά είναι ειλικρινή. Είναι ένας άνθρωπος που έχει καλλιεργημένη την ενσυναίσθηση σε μεγάλο βαθμό. Εντυπωσιάστηκε από το καταφύγιο θαλάσσιας ζωής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος.

Πολύ απλή και προσιτή

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr τι της άρεσε στο νησί και τι απόλαυσε ο κ. Φώτης Μάγγος είπε πως πέραν του καταφυγίου που εντυπωσιάστηκε η Βασίλισσα Σοφία ξαφνιάστηκε από την ομορφιά του νησιού «Πως χωρά τόση ομορφιά σε ένα τόσο μικρό μέρος διερωτήθηκε η Βασίλισσα η οποία μου είπε πως οι Λειψοί εκπέμπουν μια αύρα μαγική και ιδιαίτερη. Ήξερε μάλιστα και από τα ομηρικά έπη πως εδώ έμενε η Καλυψώ που μάγεψε τον Οδυσσέα».

Λάτρης της ελληνικής κουζίνας

Σε ότι αφορά το φαγητό η ίδια δεν είχε κάποια «βασιλική» προτίμηση αλλά αποδείχθηκε γνώστρια της ελληνικής γαστρονομίας και γεύσεων. «Ζήτησε να φάει χταποδάκι ψητό, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι ήταν ιδιαίτερα προσιτή και φιλική και στο τραπέζι», αποκαλύπτει ο δήμαρχος των Λειψών στο «Newsbomb.gr».

Η επίσκεψη και η κληρονομιά αυτής

Τη Βασίλισσα συνόδευσαν στο νησί της Καλυψούς ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ισπανός Πρέσβης Enrique Viquera Rubio και η αδερφή της Βασίλισσας, Ειρήνη.

Η σημαίνουσα αποστολή περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου στον κόλπο της Βρουλιάς που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών. Όταν ολοκληρωθεί το Καταφύγιο που έχει και την ενεργή υποστήριξη του Ισπανικού Βασιλικού Οίκου, θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο. Το καινοτόμο αυτό έργο υλοποιεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος με τη στήριξη του Δήμου Λειψών και αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στη προστασία του οικοσυστήματος του Αιγαίου, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε ένα διεθνές πρότυπο καλής περιβαλλοντικής πρακτικής και η Βασίλισσα Σοφία «αγκαλιάζει» αυτό το εγχείρημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ