Αθλητισμός Οφέλη Δέρμα: Η τακτική άσκηση είναι κλειδί για την υγεία του δέρματος [vid]

Δεν είναι νέα η γνώση ότι η άσκηση είναι μια ιδανική επιλογή για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς, των πνευμόνων, αλλά και της ψυχικής διάθεσης και ανθεκτικότητας. Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος για να ασκηθείτε κι αυτός είναι ο ακόλουθος: Η τακτική άσκηση είναι ένα από τα κλειδιά για υγιή επιδερμίδα.

Πώς η άσκηση συμβάλει στην υγεία του δέρματος

Αυξάνοντας τη ροή του αίματος, η άσκηση βοηθά στη θρέψη των κυττάρων του δέρματος. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα που λειτουργούν σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Εκτός από την παροχή οξυγόνου, η ροή του αίματος βοηθά επίσης στη μεταφορά “απορριμμάτων” και επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζών, από τα κύτταρα. Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, η άσκηση δεν αποτοξινώνει το δέρμα. Η εργασία εξουδετέρωσης των τοξινών ανήκει κυρίως στο ήπαρ. Όμως, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, η άσκηση βοηθά στην απομάκρυνση των κυτταρικών υπολειμμάτων από το σύστημα. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως καθαρισμό του δέρματός σας τα μέσα.

Η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες δερματικές παθήσεις

Η μείωση του άγχους παίζει σημαντικό ρόλο στην βελτώση της υγείας του δέρματος, αφού πολλές δερματικές παθήσεις έχουν και ψυχολογικούς παράγοντες. Με αυτό ως δεδομένο, είναι σαφές ότι όταν βοηθάτε τον οργανισμό σας να διαχειριστεί το άγχος μέσα από την σωματική δραστηριότητα, τα μειωμένα επίπεδα στρες θα έχουν θετικά αποτελέσματα και για το δέρμα σας. Στις δερματικές καταστάσεις που μπορούν να επωφεληθούν από την αγχολυτική δράση της άσκησης περιλαμβάνουνται η ακμή και το έκζεμα. Αν και οι ερευνητές εξακολουθούν να διερευνούν τη σχέση μεταξύ στρες και δερματικών παθήσεων, μελέτες δείχνουν ότι οι σμηγματογόνοι αδένες, που παράγουν το σμήγμα στο δέρμα επηρεάζονται από τις ορμόνες του στρες.

Εάν έχετε δερματολογικές παθήσεις όπως ακμή ή ψωρίαση, ίσως χρειαστεί να προσέξετε ιδιαίτερα για να διατηρήσετε το δέρμα σας προστατευμένο κατά τη διάρκεια της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here