Κούραση Ατονία Βιταμίνες: Η ανεπάρκεια βιταμινών μπορεί να είναι ο λόγος που αισθάνεστε συνέχεια κούραση [vid]

Ο κόσμος κινείται με ταραχώδεις ρυθμούς αυτές τις μέρες. Εάν αισθάνεστε ότι τρέχετε συνεχώς, δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι απλά δεν έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν ό,τι χρειάζεται να κάνουν. Μερικές φορές η αιτία της κόπωσης είναι προφανής – για παράδειγμα, μια ίωση ή η έλλειψη ύπνου. Άλλες ωστόσο φορές, η ανεπάρκεια βιταμινών είναι μέρος του προβλήματος. Ίσως αξίζει να ζητήσετε από το γιατρό σας να ελέγξει μερικά επίπεδα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως αυτών που αναφέρονται παρακάτω.

  • Σίδηρος

Η αναιμία εμφανίζεται όταν δεν υπάρχουν αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να καλύψουν την ανάγκη οξυγόνου του σώματος ή όταν αυτά τα κύτταρα δεν φέρουν αρκετή πρωτεΐνη που ονομάζεται αιμοσφαιρίνη. Η κόπωση είναι συνήθως το πρώτο σημάδι της αναιμίας. Μια εξέταση αίματος για τη μέτρηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της ποσότητας της αιμοσφαιρίνης μπορεί να πει εάν έχετε αναιμία. Το πρώτο βήμα για τη στήριξη του οργανισμού σας είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο – όπως το κόκκινο κρέας, τα αυγά, το ρύζι και τα φασόλια. Εναλλακτικά συζητήστε με τον γιατρό σας για την πιθανότητα λήψης συμπληρωμάτων διατροφής.

  • Βιταμίνη Β12

Το σώμα σας χρειάζεται επαρκή βιταμίνη Β12 για να παράξει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Έτσι, η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί επίσης να προκαλέσει αναιμία. Οι κύριες πηγές της βιταμίνης Β12 είναι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, γίνεται πιο δύσκολο για το σώμα να απορροφήσει τη Β12 καθώς μεγαλώνουμε και ορισμένες ασθένειες (για παράδειγμα, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου) μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απορρόφηση. Πολλοί χορτοφάγοι και vegans έχουν ανεπάρκεια στη Β12 επειδή δεν τρώνε κρέας ή γαλακτοκομικά. Όταν η ανεπάρκεια Β12 σχετίζεται με τη διατροφή, τα συμπληρώματα και οι διατροφικές αλλαγές για την αύξηση της πρόσληψης Β12 συνήθως αρκούν.

  • Βιταμίνη D

Το έλλειμμα της βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τη δύναμη των οστών και των μυών. Το σώμα σας μπορεί να παράξει βιταμίνη D όταν το δέρμα σας εκτίθεται στο φως του ήλιου. Μπορείτε ακόμη να τη βρείτε σε ορισμένους τύπους ψαριών (όπως τόνος και σολομός) και σε εμπλουτισμένα προϊόντα όπως γάλα, χυμός πορτοκαλιού και δημητριακά. Τα συμπληρώματα είναι ένας άλλος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι παίρνετε αρκετή βιταμίνη D (σημειώστε ότι η μορφή D3 είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί από άλλες μορφές βιταμίνης D).

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here