Μαλλιά Ενυδάτωση: Συστατικά από τη φύση που λειτουργούν ως καταπληκτικά μαλακτικά [συνταγή, vid]


Η χρήση μαλακτικού προϊόντος στα μαλλιά σας είναι μια διαδικασία που βοηθά να τα διατηρείτε ενυδατωμένα, καθιστώντας τα λεία, απαλά και χωρίς φριζάρισμα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα η υπερφόρτωση των μαλλιών σας με με χημικά συστατικά μπορεί να καταστεί ανθυγιεινή. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε φυσικά συστατικά που λειτουργούν ως καταπληκτικά μαλακτικά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να στραφείτε σε συνθετικές φόρμουλες; Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας φυσικό μαλακτικό στο σπίτι. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φυσικά μαλακτικά μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε μόνες/οι σας στο σπίτι.

  • Μαλακτικό με ξύδι και αυγά

Για να φτιάξετε αυτό το μαλακτικό μαλλιών, πρέπει απλώς να έχετε στη διάθεσή σας αυγά, ελαιόλαδο, μέλι, ξύδι και χυμό λεμονιού. Πώς θα το φτιάξετε; Χτυπήστε ελαφρά δύο-τρία αυγά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι και δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε το καλά σε ένα μπλέντερ και φτιάξτε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στις άκρες των μαλλιών σας και αφήστε την για περίπου 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με νερό. Το αυγό δρα αποτελεσματικά ως μαλακτικό και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο είναι ένα καταπληκτικό ελιξίριο που κάνει τα μαλλιά σας πιο δυνατά και λαμπερά. Το μέλι βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης των μαλλιών σας και το ξίδι στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

  • Αρωματική μάσκα μαλλιών με μπανάνα

Πάρτε μια μπανάνα, τρεις κουταλιές της σούπας μέλι, τρεις κουταλιές της σούπας γάλα, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα αυγό. Ανακατέψτε όλα αυτά τα συστατικά καλά και φτιάξτε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η μπανάνα είναι ένα από τα καλύτερα μαλακτικά μαλλιών, ευεργετική για την καταπολέμηση των φθορών της τρίχας. Εάν έχετε τραχιά και αφυδατωμένα μαλλιά η μάσκα μπανάνας είναι ό,τι πρέπει για σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ