Μέσω επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, Bitcoin, εστίαση ξεπλένει χρήμα το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα


Στην εμφάνιση νέων ομάδων μπράβων στη Βορειοανατολική Αττική και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου, που παρουσιάζονται ως επίδοξοι «διάδοχοι» δολοφονηθέντων ποινικών, στρέφεται τα τελευταία 24ωρα η προσοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό, εκτιμούν στελέχη των Αρχών ασφαλείας, θα εξηγήσει ενδεχομένως τον πρόσφατο κύκλο αίματος, με τις επιθέσεις σε Μεταμόρφωση, Βριλήσσια, Αλιμο, Σεπόλια και Βάρη και θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να διαπιστώσουν ποιοι έχουν επωφεληθεί. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της «ταυτοποίησης» η ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζει ότι θα επιφέρει καίριο πλήγματα στη νέα μορφή της ελληνικής μαφίας.

Οι αστυνομικοί διαθέτουν σαφείς ενδείξεις για τους ηθικούς αυτουργούς και τις σκοπιμότητες για κάποιες από τις σχεδόν 80 δολοφονικές επιθέσεις της τελευταίας τριακονταετίας, μέσω δικτύου πληροφοριών. Ομως, εκείνο στο οποίο εστιάζουν την προσοχή τους είναι το ποιοι εμφανίζονται έπειτα από μία εγκληματική ενέργεια προκειμένου να καλύψουν το κενό στον τομέα-«φέουδο» που πουλούσε προστασία το θύμα της εκάστοτε δολοφονίας. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί την περίοδο 1996-1997, όταν μετά τις δολοφονίες μιας σειράς ποινικών είχε παρουσιασθεί νέα ομάδα μπράβων που δήλωσε… εγκληματικό «παρών», πυροβολώντας διαδοχικά νυκτερινά κέντρα της παραλιακής. Εκείνη η εγκληματική οργάνωση καταδυνάστευε νυκτερινά καταστήματα σε νότια προάστια και Βορειοανατολική Αττική για περίπου πέντε χρόνια, ώσπου την περίοδο 2000-2001 εμφανίστηκαν «διάδοχοι» από τη Δυτική Αττική.

Ετσι, λοιπόν, ύστερα από τη δολοφονία στις 15 Μαΐου στη Μεταμόρφωση του 58χρονου επιχειρηματία με το ψευδώνυμο «Κεφάλας», η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά αναφορές κατά τις οποίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους – στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας – Ελληνες και αλλοδαποί που παρουσιάζονται ως «αντικαταστάτες» του δολοφονηθέντος. Μάλιστα, πολλοί από τους ελέγχους της Ασφάλειας Αττικής σε νυκτερινά κέντρα για την τυχόν παρουσία νέων «προστατών» εστιάζονται στις προαναφερόμενες περιοχές.

Ακόμη, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε προσαγωγές κακοποιών οι οποίοι ρωτούνται για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων (ανάμεσα στις οποίες και του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), σε μία προσπάθεια άντλησης πληροφοριών και άσκησης πίεσης σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα Νέα, η πολιτική ηγεσία της Λεωφόρου Κατεχάκη, ταυτόχρονα, επιδιώκει την άμεση έναρξη της δικαστικής έρευνας για το ξέπλυμα χρήματος και τους οικονομικούς ελέγχους τουλάχιστον 500 ποινικών. Κι αυτό, ύστερα από τη διαπίστωση ότι αρκετοί εξ αυτών επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδά τους ή να αυξήσουν τα κέρδη τους με τη χρήση bitcoin, με επενδύσεις σε εστιατόρια και αρτοποιεία, αγορές ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και επενδύσεις σε… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ