Μύκονος: Χαμός με κορονοπάρτι στα σοκάκια – Ξεφάντωμα σαν μην υπάρχει πανδημία (vid)

Νύχτες καλοκαιριού προ καραντίνας θυμίζουν τα Ματογιάννια της Μυκόνου, που γέμισαν από νεολαία για να πιούν το ποτό τους

Νέοι άνθρωποι γέμισαν τα σοκάκια της Μυκόνου. Πολλοί δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας με τους κατοίκους του νησιού να ανησυχούν για διασπορά του κορονοϊού.

Τα Ματογιάννια αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης. Βίντεο που γίνονται viral δείχνουν εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται στα σοκάκια χωρίς να φοράει σχεδόν κανείς μάσκα

https://www.tiktok.com/@eirinitiliou/video/6970440230218272006

Έτσι θα βάλει στοπ στα κορονοπάρτι η ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το σχέδιο

«Φρένο» στα κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές ομάδες κρούσης.

Στις 5/6, άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς είχε προαναγγείλει την ενεργοποίηση ειδικών μονάδων ελέγχου όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά.

«Τα παράνομα πάρτι σημαίνουν διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα αναγκαστικά και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και τεράστια ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι θα μπει τέλος στα κορονοπάρτι

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Μύκονος», αποκάλυψε χθες ο ΣΚΑΙ, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει:
  • 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones περιπολιών
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης θα βρίσκονται εκτός από τις βίλες και πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here