Έγκλημα στην Κέρκυρα: Θρήνος και ερωτήματα – 3 νεκροί για μία πιθανή έξωση


Κέρκυρα: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η τοπική κοινωνία, αλλά και όλη η Ελλάδα το σοκαριστικό έγκλημα που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας 67χρονος δολοφόνησε δύο άτομα και έβαλε τέλος στη ζωή του

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα εξ επαφής τα θύματά του, μία 60χρονη φίλη του και έναν 63χρονο, στο κεφάλι και στη συνέχεια έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Ως πιθανότερη αιτία πίσω από τη στυγερή δολοφονία, εκτιμάται πως ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ του 67χρονου και της 60χρονης σπιτονοικοκυράς του.

Ο 67χρονος αυτόχειρας κατοικούσε στο ισόγειο του και φέρεται να δημιουργούσε προβλήματα στην ιδιοκτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε κάνει προφορική συμφωνία να μην πληρώνει μίσθιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Αναφορικά με το δεύτερο θύμα, υπάρχουν δύο σενάρια, είτε ο 63χρονος μπλέχτηκε κατά λάθος στον καβγά και πρόκειται για παράπλευρη απώλεια, είτε ο δράστης ήθελε να τον σκοτώσει.

Τι είπε ο ιατροδικαστής για το θάνατο των δύο θυμάτων

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γ. Αΐβατίδη, ο δράστης φαίνεται πως πρώτα πυροβόλησε τον 63χρονο γείτονά του και στη συνέχεια την 60χρονη γυναίκα, ενώ εκτιμάται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά το κάθε θύμα στο κεφάλι.

Η απόσταση μεταξύ των δύο σορών, που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της άτυχης γυναίκας, ήταν περίπου 15 μέτρα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών. Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή. Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα», τόνισε ο ιατροδικαστής σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, “υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό. Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση να υπάρξει αυτή η πραγματικά τραγωδία».

Τα σενάρια για το διπλό φονικό

Αιτία του διπλού φονικού που όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός εκ των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.

Σύμφωνα με άλλο σενάριο ο 63χρονος ήταν παράπλευρη απώλεια, ίσως επειδή μπήκε στη μέση.

Αυτός είναι ο δράστης:

«Ο 63χρονος είχε έρθει πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία φίλης του θύματος στο kerkyrasimera, ο οποίος ήταν Ελληνογάλλος και έμενε χρόνια στην Γαλλία. Όπως τονίζει, είχε φτάσει την Κέρκυρα πριν μία εβδομάδα και αργότερα θα ερχόντουσαν η γυναίκα με τη σύζυγό του.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Μάρτυς στο φονικό, φέρεται πως είναι ένας κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο, που εξελισσόταν η τραγωδία.

«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» είπε χαρακτηριστικά ο αλλοδαπός κηπουρός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ