Καλιφόρνια ΗΠΑ: Μια κομητεία μειώνει τον αριθμό των θανάτων COVID-19 κατά 25%

Καλιφόρνια ΗΠΑ: Η κομητεία της Καλιφόρνια μειώνει τον αριθμό των θανάτων COVID-19 κατά 25% αφού διαπίστωσε ότι ορισμένοι θάνατοι «προφανώς» δεν προκαλούνται από τον ιό. Η κομητεία περιλάμβανε προηγουμένως θανάτους όσων μολύνθηκαν από τον ιό, ανεξάρτητα από το αν ήταν άμεση αιτία θανάτου ή συνέβαλε σε αυτόν. Μια κομητεία της Καλιφόρνιας μείωσε τον αριθμό των θανάτων COVID-19 κατά περίπου 25% αφού διαπίστωσε ότι ορισμένοι θάνατοι δεν ήταν «άμεσο αποτέλεσμα» του ιού.

Η κομητεία Alameda αναθεώρησε τον συνολικό αριθμό των θανάτων που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό σε 1.223, από 1.634.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας αποφάσισαν να αναθεωρήσουν τους αριθμούς για να ευθυγραμμιστούν με την καθοδήγηση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια σχετικά με τον τρόπο ταξινόμησης των θανάτων.

Η κομητεία περιλάμβανε προηγουμένως θανάτους οποιουδήποτε μολύνθηκε από τον ιό, ανεξάρτητα από το εάν η COVID-19 ήταν άμεση αιτία ή συνέβαλε στον θάνατο.

Ο Neetu Balram, εκπρόσωπος της Δημόσιας Υγείας της κομητείας της Alameda, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους θανάτους «προφανώς δεν προκλήθηκαν από την COVID», ανέφεραν οι Los Angeles Times. “Προφανώς ο ορισμός μας ήταν ευρύτερος από αυτόν του κράτους”, δήλωσε ο Balram, προσθέτοντας ότι το υπουργείο σχεδίαζε πάντα να πραγματοποιεί ενημέρωση “όταν σταθεροποιήθηκαν κρούσματα και θάνατοι.” Δεν δόθηκαν εναλλακτικές αιτίες θανάτου.

“Γνωρίζαμε ότι μια τέτοια αλλαγή θα είχε προκαλέσει κάποιες ανησυχίες”, δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας της κομητείας Alameda Nicholas Moss στο Oaklandside. “Τίποτα γι ‘αυτόν τον λόγο δεν αλλάζει τις πολιτικές μας αποφάσεις τώρα ή κατά τη διάρκεια της πανδημίας”

Ο Δρ Amesh Adalja, εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες και ανώτερος μελετητής στο Johns Hopkins, δήλωσε ότι αναμένονταν οι προσαρμογές, αλλά ότι το ποσό “φαίνεται υψηλό”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here