Καρδιακές παθήσεις : Tρόφιμα που συμβάλουν στην αντιμετώπιση τους


Οι καρδιακές παθήσεις εξακολουθούν να είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το Spotlight, περιγράφουμε τρόφιμα που, όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας στρογγυλής διατροφής, μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε έναν ετήσιο έλεγχο, να ασκείτε καθημερινά, να σταματήσετε το κάπνισμα ή να λάβετε μέτρα για να μειώσετε το επίπεδο άγχους στη ζωή σας. Όλα αυτά μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς. Αλλά, μία από τις πιο απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα ωφελήσει την καρδιά σας είναι να παρακολουθείτε τι τρώτε.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια  άνθρωποι ζουν επί του παρόντος με καρδιακή ανεπάρκεια και περίπου τα μισά από αυτά θα πεθάνουν εντός 5 ετών από τη διάγνωση.

  • Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, χοληστερόλη ή νάτριο μπορεί να είναι πολύ κακή για την καρδιά. Έτσι, όταν λαμβάνετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων , η διατροφή είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για να διασφαλίσουμε ότι διατηρείτε μια ισχυρή και υγιή καρδιά.

Σπαράγγι
  • Το σπαράγγι είναι μια φυσική πηγή φυλλικού οξέος , το οποίο βοηθά στην αποτροπή της συσσώρευσης ενός αμινοξέος που ονομάζεται ομοκυστεΐνη στο σώμα. Υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης ήταν συνδεδεμένος με ένα αυξημένο κίνδυνο καρδιακών καταστάσεων που σχετίζονται με, όπως νόσος της στεφανιαίας αρτηρίας και εγκεφαλικό επεισόδιο .

Μούρα

Τα μούρα είναι επίσης γεμάτα αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν μείωση της καρδιακής νόσουΑξιόπιστη πηγή κίνδυνος. Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, σιδήρου, ασβεστίου , βιταμίνης Α και βιταμίνης C και είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μπρόκολο

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μπρόκολου στον ατμό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και αποτρέψει καρδιακή ασθένεια.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τις καρδιακές παθήσεις

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ