Φρίκη στο Ιράν: Οι γονείς που δολοφόνησαν τον ανύπαντρο γιό τους είχαν σκοτώσει κόρη και γαμπρό


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την φρικτή υπόθεση της δολοφονίας ενός σκηνοθέτη απο τους γονείς του επειδή δεν είχε παντρευτεί. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων ομολόγησε στο δικαστήριο οτι πριν απο χρόνια είχαν επίσης σκοτώσει για «λόγους τιμής» την κόρη και τον γαμπρό τους.

Οι Ιρανοί γονείς «που μαχαίρωσαν τον γιο τους» σε ένα έγκλημα τιμής που είχε συγκλονίσει πριν από λίγες ημέρες την ασιατική χώρα ομολόγησαν δύο ακόμη αποτρόπαιες δολοφονίες.

Πρόκειται για την κόρη και τον γαμπρό τους, τους οποίους είχαν δολοφονήσει, χρόνια νωρίτερα. Ο Akbar και η Ιran Khorramdin, 81 και 74 ετών, συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στην Τεχεράνη με την κατηγορία ότι δολοφόνησαν τον γιο τους, τον σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών Babak Khorramdin. Το διαμελισμένο πτώμα του είχε βρεθεί σε μία χωματερή κοντά στο σπίτι τους.

Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, το ζεύγος παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε επειδή ήταν άγαμος. Στη συνέχεια ομολόγησε ότι πριν από κάποια χρόνια είχαν σκοτώσει τον γαμπρό τους Faramarz και την κόρη του Arezou για την «ανήθικη» συμπεριφορά τους, όπως αναφέρουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχω ένοχη συνείδηση για καμία [από τις δολοφονίες]. Εκείνοι που σκότωσα ήταν ηθικά διεφθαρμένοι», είπε ο πατέρας κατά τη διάρκεια της ομολογίας του στο δικαστήριο.

Η σύζυγός του Iran, πρόσθεσε: «Και οι δύο [σχεδιάσαμε τις δολοφονίες]. Ο σύζυγός μου το πρότεινε και είπα, “ΟΚ.” Δεν είμαι καθόλου λυπημένη. Υπέφερα πολύ εξαιτίας τους».

Η ιρανική αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα εγκλήματα, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό site Tasnim.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τη δολοφονία των παιδιών τους σύμφωνα με την αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από το Ιράν, που επιβάλλει ελαφρύτερες ποινές για γονείς που δολοφονούν τα παιδιά τους, γράφει η Daily Mail

Ωστόσο, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστούν για δολοφονία του γαμπρού τους. Η ανατριχιαστική ιστορία ήρθε για πρώτη φορά στο φως στις 16 Μαΐου όταν οι συλλέκτες απορριμάτων στην Τεχεράνη ανακάλυψαν ένα τεμαχισμένο πτώμα σε μία χωματερή κοντά στη συνοικία Ekbatan.

Η αστυνομία κλήθηκε και ταυτοποίησε ότι το θύμα ήταν ο Babak Khorramdin, σκηνοθέτης που σπούδασε και εργάστηκε στο Λονδίνο από το 2010 πριν επιστρέψει στο Ιράν για να διδάξει.

Οι αξιωματικοί πήγαν στο σπίτι των γονέων και τους συνέλαβαν καθώς ανακάλυψαν στοιχεία για το φόνο. Σύμφωνα με την αστυνομία η δολοφονία σημειώθηκε μετά από καβγά που είχε ο 47χρονος με τους γονείς του επειδή δεν είχε παντρευτεί.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε ότι πατέρας του 47χρονου ομολόγησε ότι αρχικά αναισθητοποίησε τον γιό του. Στη συνέχεια τον μαχαίρωσε και τελικά τον τεμάχισε. Τέλος έβαλε τα τμήματα της σορού του σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στοιχεία για την άγρια δολοφονία και στο σπίτι της οικογένειας του 47χρονου.

Ο Babak Khorramdin είχε αποφοιτήσει το 2009 από την σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της Τεχεράνης.

Έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο για να συνεχίσει τις σπουδές του πριν τελικά επιστρέψει στην πατρίδα του για να γίνει καθηγητής σε σχολή κινηματογραφίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ