Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Πάνω από το 90% όσων εισέρχονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι


Τι είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, τις μεταλλάξεις και τα τελευταία νέα για τις μελέτες που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η κ. Μαρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε την τοποθέτησή της αναφέροντας παραδείγματα συμπολιτών μας που αρνούνται να εμβολιαστούν, φοβούμενοι τις παρενέργειες των εμβολίων. «Περισσότερο από το 90% των ατόμων που εισέρχονται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, απευθύνοντας έκκληση στους άνω των 60 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα όχι μόνο νόσησης, αλλά και νοσηλείας ή θνητότητας.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο κομμάτι του εμβολιασμού των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκύων.

Όπως είπε, αν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί από κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών τόνισε πως εξετάζονται όλα τα δεδομένα, καθώς ολοένα και κερδίζει έδαφος στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ