«Τσαμπουκάδες» Τούρκων στο Αιγαίο: 41 παραβιάσεις από F-16 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου


Οπλισμένα τα τουρκικά μαχητικά – Ψάχνουν παντού τα ελληνικά υποβρύχια τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου – Τους… στρίμωξαν και πάλι οι Έλληνες πιλότοι.

Πιστοί στο δόγμα των παραβιάσεων του FIR Αθηνών παραμένουν οι Τούρκοι, που παρά τα τεράστια προβλήματα στη TuAF, συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικίνδυνες παραβιάσεις στο Αρχιπέλαγος.

Εδώ και περίπου 15 μέρες οι Τούρκοι άρχισαν και πάλι τα… νταηλίκια στο Αιγαίο. Αν και οι άπειροι Τούρκοι χειριστές εγκλωβίζονται από τους Έλληνες με… συνωπτικές διαδικασίες, το καθεστώς συνεχίζει να τους στέλνει με κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Εκτός από τα μαχητικά αεροδκάφη, οι Τούρκοι στέλνουν στο Αιγαίο και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου να οποία προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν έστω κάποιο ίχνος από των «αόρατων» ελληνικών υποβρυχίων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα (07/06), συνολικά 6 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πρόκειται για τέσσερα μαχητικά F-16, ένα CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ATR-72. Τα δύο από τα μαχητικά των Τούρκων μπήκαν στη χώρα μας οπλισμένα. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν 8 φορές το FIR Αθηνών, ενώ το CN-235 και τo ATR-72 από 18 φορές το καθένα. Συνολικά, 41 παραβιάσεις.

Τα ελληνικά μαχητικά δεν άφησαν περιθώρια στα τουρκικά και με συνοπτικές διαδικασίες τα αναγνώρισαν και τα αναχαίτισαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ