Διατροφολόγοι Συστάσεις: Δεν χρειάζεται να «γίνετε vegan» για να ακολουθήσετε μια φυτική διατροφή

Διατροφολόγοι Συστάσεις: Μία από τις αντιληπτές ανησυχίες για την υιοθέτηση μιας «φυτικής διατροφής», είναι η «έλλειψη επαρκούς πρωτεΐνης». Για άλλους, είναι η εικόνα των βαρετών, χορτοφαγικών γευμάτων. Εκτός του βιγκανισμού ή της χορτοφαγίας, τα φυτικά γεύματα δεν σημαίνουν «κανένα κρέας». Σε αυτήν την έννοια, σημαίνει να δοθεί προτεραιότητα στα φυτά έναντι του κρέατος αλλά όχι στον αποκλεισμό όπως οι περισσότερες άλλες δίαιτες, καθιστώντας την επιλογή για τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον δίαιτα και επίσης να επεκτείνουν το ρεπερτόριο μαγειρικής τους.

Ο Δρ. Vikki Petersen, Πιστοποιημένος Κλινικός Διαιτολόγος Χειροπρακτικής και λειτουργικής Ιατρικής, επισημαίνει στους αναγνώστες της Digital Journal τους τρόπους με τους οποίους μια φυτική διατροφή μπορεί να ωφελήσει τη συνολική υγεία και ευεξία ενός ατόμου, αφήνοντάς τους ικανοποιημένους και ακόμη και πρόθυμους για το επόμενο φυτικό γεύμα.

Ο Petersen εξηγεί: «Μια φυτική διατροφή είναι μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από φυτικά τρόφιμα υψηλής ποιότητας και γενικά συμφωνείται από τους ειδικούς σε θέματα διατροφής να είναι ο καλύτερος τρόπος για να τρώτε για να επεκτείνετε τη μακροζωία σας και να αποφύγετε εκφυλιστικές ασθένειες». Αντιμετωπίζοντας γιατί μερικοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν για φυτικά τρόφιμα, προσθέτει: «Η πιο κοινή εσφαλμένη αντίληψη για μια φυτική διατροφή είναι ότι δεν μπορείτε να πάρετε επαρκή πρωτεΐνη χωρίς να τρώτε κρέας. Αυτό είναι αναληθές και οι φυτικές πηγές πρωτεϊνών είναι λιγότερο φλεγμονώδεις και ευκολότερες στην πέψη από τις αντίστοιχες με βάση τα ζώα.”

Ο Δρ Petersen παρέχει πέντε φυτικά τρόφιμα που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το κρέας:

# 1: Μαύρα φασόλια Τα μαύρα φασόλια παρέχουν 15 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα μόνο φλιτζάνι μερίδα, περίπου το ίδιο με δύο μπούτια κοτόπουλου.

Τα μαύρα φασόλια μπορούν να προστεθούν σε σούπες, στιφάδο, πουρέ για ξαναψημένα φασόλια ή να προστεθούν σε ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι ως μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Στη συνέχεια, υπάρχει η συνταγή «black brown bean» που είναι πολύ νόστιμη και διαθέτει το κρυφό συστατικό με υψηλή περιεκτικότητα σε μαύρα φασόλια. # 2: Σόγια Η σόγια, στην οργανική της μορφή μόνο για την αποφυγή επικίνδυνων ΓΤΟ, παρέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα μόνο φλιτζάνι, παρόμοια με ένα χάμπουργκερ.

Εάν έχετε ακούσει εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τη σόγια ότι προκαλεί ορμονική ανισορροπία ή ακόμη και καρκίνο, είναι λάθος. Δυστυχώς, κάτι που παρά το γεγονός ότι είναι αναληθές διαδόθηκε τόσο ευρέως, θεωρείται από πολλούς «γεγονός» – αλλά η επιστήμη αρνείται κάθε ανησυχία.

# 3: Αμύγδαλα Τα αμύγδαλα και το βούτυρο αμυγδάλου παρέχουν 12 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μία μερίδα ¼ φλιτζανιού.

Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου παρέχει ισοδύναμη πρωτεΐνη με ένα ποτήρι γάλα.

Εάν προτιμάτε το φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας παρέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

# 4: Πλιγούρι βρώμης Το πλιγούρι βρώμης παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μερίδα μισού φλιτζανιού. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μόνο αυγό. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η μερίδα μου βρώμης είναι περίπου 1 φλιτζάνι, διπλασιάζοντας την πρωτεΐνη που παρέχεται σε 12 γραμμάρια. Προσθέστε λίγο βούτυρο από καρύδι και γάλα σόγιας (όπως εγώ), και τρώτε εύκολα πάνω από 20 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα μόνο γεύμα.

# 5: Σπόροι κάνναβης Οι σπόροι κάνναβης παρέχουν 31 γραμμάρια πλήρους πρωτεΐνης ανά μερίδα. Ένα στήθος κοτόπουλου, συγκριτικά, παρέχει 26 γραμμάρια. Ως πλήρης πρωτεΐνη, η κάνναβη παρέχει κάθε αμινοξύ συμπεριλαμβανομένων και των 9 απαραίτητων αμινοξέων.

Οι σπόροι κάνναβης προστίθενται καλύτερα σε άλλα πιάτα όπως smoothies, granola, πλιγούρι βρώμης, σαλάτες και τα παρόμοια. Παρέχει μια καλαίσθητη γεύση σε οτιδήποτε προσθέτετε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here