Κορονοϊός: Καμπανάκι για τέταρτο κύμα μετά το καλοκαίρι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί


Συναγερμός από τους επιστήμονες για τέταρτο κύμα κορονοϊού μετά το καλοκαίρι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί τόνισαν επιστήμονες το πρωί της Τρίτης.

«Πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος» τόνισε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Τάκης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού «είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο μετά το καλοκαίρι αν δεν εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Απευθυνόμενος σε όσους ανησυχούν είπε ότι έχουμε τεράστια εμπειρία καθώς έχουν γίνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί.

Πρόσθεσε, δε, ότι «κάνουμε αγώνα με τις μεταλλάξεις, όσο αφήνουμε ανθρώπους να νοσήσουν τους αφήνουμε δρόμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος είπε στο MEGA ότι «θα είναι νομοτελειακό το 4ο κύμα αν δεν εμβολιαστούμε».

«Εάν δεν εμβολιαστούμε ο ιός θα επανέλθει» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, το απόγευμα της Δευτέρας, η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 22,4%.

Μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν 4 εκατ. έχουν λάβει μία δόση, με τη συμμετοχή των πολιτών να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, με σχεδόν όλα τα ραντεβού να έχουν καλυφθεί στις περισσότερες περιοχές, εκτός από 19 περιφερειακές ενότητες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ