Μαλλιά Ενυδάτωση: Φτιάξτε τα δικά σας μαλακτικά στο σπίτι με φυσικά υλικά [συνταγές, vid]


Η φυσική περιποίηση μαλλιών δεν είναι ένα τρεντ των καιρών, αλλά και μια ιδανική, οικονομική, φυσική και βιώσιμη επιλογή φροντίδας. Παρακάτω θα βρείτε τρεις συνταγές για να φτιάξετε στο σπίτι τα δικά σας DIY μαλακτικά μαλλιών με υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

  • Μαλακτικό μαλλιών με λάδι καρύδας και μέλι

Πάρτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά καλά και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Αφήστε το προϊόν να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με αρκετό τρεχούμενο νερό. Το λάδι καρύδας όχι μόνο βοηθά τα μαλλιά σας να γίνουν πιο λεία και μαλακά, αλλά επίσης συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας, επιταχύνοντας την διαδικασία φυσικά. Την ίδια στιγμή, τα μέταλλα και λιπαρά οξέα που περιέχονται στο λάδι καρύδας τρέφουν σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής.

  • Μαλακτικό με μηλόξίδι και μέλι

Θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι μήλου μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι και δύο φλιτζάνια νερό. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά εώς ότου δημιουργηθεί ομοιόμορφο μείγμα. Μόλις λούσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το μαλακτικό στις άκρες της τρίχας, αποφεύγοντας τις ρίζες. Μην το ξεπλύνετε πολύ. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως ένα leave in conditioner, γι’ αυτό και η προσθήκη νερού είναι απαραίτητο βήμα για την αραίωση του ξιδιού. Το οξικό οξύ στο μηλόξιδο βοηθά στην εξομάλυνση των μαλλιών σας.

  • Μαλακτικό με γιαούρτι

Σε ένα μπολ χτυπήστε ένα αυγό. Προσθέστε σε αυτό περίπου έξι κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε τα συστατικά καλά. Κάντε μασάζ με το μείγμα στα μαλλιά σας και κρατήστε τα καλυμμένα με μια πετσέτα για περίπου 15-30 λεπτά. Ακολούθως ξεπλύνετε με νερό. Το γιαούρτι χάρη στην περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και γαλακτικό οξύ βοηθά στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής σας.

Ακολουθεί βίντεο με επιπλέον ιδέα:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ