Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι περιπτώσεις που υπάρχει εξαίρεση – Ποιο το πρόστιμο για τους παραβάτες


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (9/5) η επιτροπή των ειδικών και των λοιμωξιολόγων. Όπως όλα δείχνουν το απόγευμα θα έχουμε νέες ανακοινώσεις, σχετικά την πορεία της πανδημίας αλλά και την άρση ή την τροποποίηση κάποιων μέτρων

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα ξεκινάει στη 1:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Την ίδια ώρα, αύξηση στους καλεσμένους αναμένεται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων από την 1η Ιουλίου. Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 200.

Όπως όλα δείχνουν, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου αργεί ακόμα καθώς αναμένεται να γίνει σε δεύτερο στάδιο, ίσως και στο τέλος Ιουνίου.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε κάθε περίπτωση, για όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στις μετακινήσεις των πολιτών.

Αυτές είναι:

  • Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται ύστερα από σχετική επικοινωνία)
  • Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας
  • Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι για να μετακινηθούν κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ