Maine CDC: Εκπρόσωπος λέει ότι 8 εμβολιασμένοι κάτοικοι πέθαναν «με covid – 19»


Maine CDC: Ένας εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων του Maine CDC είπε ότι οι κάτοικοι πέθαναν με την COVID-19, «όχι» από την COVID-19». Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Maine (CDC) ανέφεραν ότι οκτώ κάτοικοι που είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού πέθαναν με την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εμβολιάστηκαν ενώ έλαβαν φροντίδα στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Μια λοίμωξη από κορωνοϊό που αποκτήθηκε 14 ημέρες μετά την τελική δόση εμβολιασμού θεωρείται “πρωτοποριακή περίπτωση”.

Από τις 4 Ιουνίου, το κράτος είχε αναφέρει 387 τέτοιες περιπτώσεις.

Αναμένονται πρωτοποριακές περιπτώσεις, όπως είπαν προηγουμένως τα CDC, και μπορεί να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων που εξακολουθούν να αρρωσταίνουν, νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από τον ιό.

Ένας εκπρόσωπος από τα CDC του Maine εξήγησε ότι οι θάνατοι των οκτώ ατόμων “πληρούσαν τα κριτήρια που πρέπει να σχετίζονται με την COVID-19 μετά από πλήρη εμβολιασμό”, αλλά σημείωσε ότι αυτά τα άτομα “πέθαναν με την COVID-19 και όχι από την “COVID-19”.

“Σε εθνικό επίπεδο, από τα 135 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν εμβόλιο COVID-19, έχουν αναφερθεί στα CDC 3.016 κρούσματα εμβολιασμού ή θανατηφόρου εμβολιασμού από την 1η Ιουνίου.

Από αυτές τις περιπτώσεις, 535 αφορούσαν θανάτους, 16% των οποίων αναφέρθηκαν ως ασυμπτωματικοί ή μη σχετιζόμενοι με την COVID-19.

Τα CDC ανέφεραν ότι το 23% των νοσηλειών που αναφέρθηκαν ήταν ασυμπτωματικές ή δεν σχετίζονται με την COVID-19.

“Οι περιπτώσεις ανακάλυψης εμβολίων εμφανίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων ατόμων”, ανέφεραν τα CDC.

“Μέχρι σήμερα, δεν έχουν εντοπιστεί απροσδόκητα μοτίβα στην περίπτωση των δημογραφικών στοιχείων ή των χαρακτηριστικών του εμβολίου μεταξύ ατόμων με αναφερθείσες μολύνσεις για την ανακάλυψη εμβολίων.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ