ΠΟΕΔΗΝ : Κήρυξε 24αωρη απεργία στις 10/06/21

Η κοινωνία ταλανίζεται από την πανδημία πάνω από ένα χρόνο όπως και όλος ο κόσμος. Μάλιστα η περίοδος της πανδημίας είναι συνέχεια των σκληρών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν για μια δεκαετία. Με το Νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή καταργούνται θεμελιώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες του Ν.1264/82.

 

Οι λόγοι που κηρύχθηκε η απεργία

  •  Διευρύνεται το 8ωρο με περεταίρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας.  Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παραπάνω ώρες με κάποιες ημέρες repo ή άδεια. Όλα αυτά με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πόσο εύκολο είναι να αντισταθεί ο εργαζόμενος στον εργοδότη;
  • Καταργείται το δικαίωμα στην Απεργία. Μετά το 50% +1 του 2018 για να ληφθεί απόφαση για απεργία έρχεται τώρα η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις.
  • Καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα στην Απεργία με την παραπομπή τους στον ΟΜΕΔ.
  • Προπομπός όλων αυτών που έρχονται στην κατεύθυνση περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών είναι οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών.
  •   Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι βιώνουν την εργασιακή εξουθένωση, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας αν και παράνομη με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό στο καθένα, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές, εξευτελιστικός μισθός, ειδικά την περίοδο της πανδημίας αντιμέτωποι καθημερινά με τις παθογένειες του συστήματος.

Πληρώνουμε ακριβά την πανδημία χωρίς αναγνώριση. Θρηνούμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό.

  •   Οι ρυθμίσεις με το αντεργατικό νομοσχέδιο θα ανοίξουν τις ορέξεις των κυβερνώντων για επέκταση των διατάξεων στο Δημόσιο Τομέα και στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια προκειμένου να μείνουν καθηλωμένες οι δημόσιες δαπάνες αποφεύγοντας την ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό και την ιδιωτική υγεία να βάζει πόδι στο ΕΣΥ.
  •    Απαιτούμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την μονιμοποίηση των εκτάκτων, την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, την αύξηση των μισθών των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, την συνέχιση της χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την θέσπιση ως εργατικό ατύχημα για όσους έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ