Κωνσταντίνος Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Κωνσταντίνος Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα
Κωνσταντίνος Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Με κοστούμι και μια μαύρη τσάντα χιαστί που καλύπτει τις χειροπέδες στα χέρια του, ο ανεξαρτητος βουλευτης Κωνσταντίνος Φλώρος φτάνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και παίρνει το δρόμο για το γραφείο του ανακριτή με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος χτύπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έξω από την αίθουσα της ολομέλειας στη Βουλή, διότι όπως υποστήριξε έβρισε χυδαία τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Ήρθε απειλητικά στα έδρανα ο Γραμμένος και έβρισε τον Φλώρο. Του είπε “σκάσε ρε σκουπίδι”, ο Φλώρος απάντησε “μην μιλάς εσύ”», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης.

«Οι δύο ανωτέρω βουλευτές προσπαθούσαν να σπρώξουν ο ένας τον άλλο, αλλά δεν μπορούσαν καθώς ήμουν ανάμεσά τους. Τότε ο κ. Φλώρος μη μπορώντας να χτυπήσει τον κ. Γραμμένο καθώς ήμουν ανάμεσά τους, πέρασε το δεξί του χέρι πάνω από εμένα, πιάνοντας τον κ. Γραμμένο με λαβή σαν κεφαλοκλείδωμα στο ύψος της μύτης, με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω», είπε ο αστυνομικός της Βουλής.

«Έκανα λάθος»
Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

«Εκείνη τη στιγμή ως γιος, και ορμώμενος από το συναίσθημα, θεώρησα πως έπραξα σωστά. Επειδή ομως φέρω και μια πολύ σημαντική ιδιότητα, αυτή του Έλληνα βουλευτή, έπραξα απολύτως λάθος, δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε χώρους του κοινοβουλίου», είπε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Βασίλης Γραμμένος νοσηλεύτηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Αεροπορίας με κάταγμα στη μύτη και κακώσεις στο χέρι του.

«Η επίθεση που δέχτηκα από τον συγκεκριμένο ήταν άνανδρη. Αμέσως μετά από την έξοδο μου και τα χτυπήματα που περιγράφονται με ακρίβεια στην ιατρική γνωμάτευση, σηκώθηκα και μεταφέρθηκα υποβασταζόμενος στο ιατρείο της Βουλής», δήλωσε.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης αρνείται τις κατηγορίες ότι έβρισε τον Κωνσταντίνο Φλώρο και την οικογένειά του και κάνει λόγο για αναίτια επίθεση.

«Θα μπορούσα πολύ εύκολα να απαντήσω με βία στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκα. Δεν το έκανα για ένα και μόνο λόγο επειδή σεβάστηκα τους χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες που με εμπιστεύτηκαν και με έστειλαν στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Να σημειωθεί ότι στον Κωνσταντίνο Φλώρο έχει ήδη επιβληθεί η ποινή της 15μερης απομάκρυνσης από τα βουλευτικά του καθήκοντα ύστερα από απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Αναζητείται η χρυσή τομή
Πρακτικά αδύνατο χαρακτηρίζεται ο όρος που έχει επιβληθεί στον Κωνσταντίνο Φλώρο, δηλαδή πως δεν θα πρέπει να πλησιάζει τον κ. Γραμμένο στα 50 μέτρα.

«Δεν μπορώ να επιβάλω στο θύμα που θα καθίσει. Έχει δικαίωμα να κινείται ελεύθερα μέσα στη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ