ΟΑΕΔ: Προς νέα παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται είναι να επεκταθούν για 2 μήνες (400 + 400) ευρώ όλα τα επιδόματα που λήγουν εντός Ιανουαρίου.  Το νέο μέτρο λήγει 31/12, αλλά θα λάβουν τώρα 2 έξτρα επιδόματα. Το μέτρο της επέκτασης θα αφορά και τους τακτικούς και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Ήδη, εντός του τρέχοντος μήνα, πληρώνεται ο πρώτος επιπλέον μήνας σε ανέργους των οποίων το δικαίωμα επιδότησης έληξε τον Δεκέμβριο. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 400 ευρώ. Επίσης, καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (επιπλέον 400 ευρώ) σε ανέργους που το δικαίωμα επιδότησής τους έληξε τον Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή. Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος άνεργος του οποίου η 12μηνη επιδότηση έληξε στις 15/11, θα λάβει τα 400 ευρώ αύριο, Παρασκευή 15/1.

Παράλληλα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το πρώτο νέο πρόγραμμα για το 2021, που αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης που πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Google. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα είναι 6μηνης διάρκειας και η αμοιβή ανέρχεται σε 558 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η τοποθέτηση σε εργασία 5.000 εγγεγραμμένων ανέργων που θα έχουν ολοκληρώσει τη δράση κατάρτισης τουλάχιστον 50 ωρών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing). Με τον τρόπο αυτό, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο στο οποίο καταρτίστηκαν.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here