Kυβερνοπειρατεία: Πόσα λύτρα πλήρωσε στους χάκερ ο «κολοσσός» στην αγορά κρέατος JBS


H JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο, βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο μιας «οργανωμένης κυβερνο-επίθεσης» η οποία επηρέασε άμεσα τη λειτουργία της στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από έναν μήνα μετά το «πλήγμα» σε βάρος της εταιρείας διαχείρισης πετρελαιαγωγών Colonial Pipeline.

Ο γίγαντας κρέατος JBS ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέβαλε 11 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα σε …κρυπτονομίσματα για να σταματήσει η κυβερνο-επίθεση εναντίον της.

Τα δίκτυα υπολογιστών της JBS παραβιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τους «εισβολείς» να εισέρχονται στο σύστημα του κολοσσού, απειλώντας να προκαλέσουν προβλήματα ή να διαγράψουν αρχεία, εκτός εάν πληρωθούν με bitcoin.

Η JBS τόνισε οτι ήταν απαραίτητο να πληρώσει προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες της. «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την εταιρεία μας και για μένα προσωπικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JBS Andre Nogueira.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πλήρωσε τα χρήματα λόγω της πολυπλοκότητας της επίθεσης, παρόλο που η «συντριπτική πλειονότητα» των εργοστασίων της παρέμεινε σε λειτουργία.

Εν μέσω της κυβερνο-επίθεσης αναγκάστηκε να σταματήσει τη σφαγή βοοειδών σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ για μια ημέρα. Οι «χάκερ» απείλησαν την προμήθεια τροφίμων και απείλησαν να αυξήσουν τις τιμές των τροφίμων για τους καταναλωτές.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι μια εγκληματική οργάνωση “πιθανότατα εδρεύει στη Ρωσία” ήταν πίσω από την επίθεση.

Τον περασμένο μήνα, η παράδοση καυσίμων στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ παρέλυσε για αρκετές ημέρες μετά από μια επίθεση ransomware με στόχο το Colonial Pipeline. Οι ερευνητές απέδωσαν και αυτή την επίθεση σε χάκερ στη Ρωσία.

Η Colonial Pipeline επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε 4,4 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα στους κυβερνο-εγκληματίες. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει ανακτήσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ