HIV : Βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής των ασθενών


Αυτή η εξέλιξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο HIV δεν θεωρείται πλέον ως θανατική ποινή και τα άτομα με HIV μπορούν πλέον να ζήσουν μακρά και σχετικά υγιή ζωή. Η διάρκεια ζωής τους έχει αυξηθεί δραματικά με συνδυασμένη αντιρετροϊκή θεραπεία, ωστόσο ένα χάσμα 8 έως 13 ετών στην επιβίωση επιμένει σε σύγκριση με άτομα χωρίς τον ιό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το 1996 έως το 2011 και εξέτασε το εκτιμώμενο προσδόκιμο ζωής – τον μέσο αριθμό ετών ζωής που απομένει – σε ηλικία 20 ετών σε άτομα με HIV και άτομα που δεν είχαν μολυνθεί. Περιλάμβανε περίπου 25.000 ενήλικες που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV και περισσότερους από 250.000 ενήλικες χωρίς τον ιό, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ηλικία, φύλο, ιατρικό κέντρο και έτος. Όλα τα άτομα ήταν μέλη του Kaiser.
Διχάζετε το προσδόκιμο ζωής
  • Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ ατόμων που έχουν μολυνθεί με HIV και ατόμων που δεν έχουν και που κυμαίνονται από 8 έως 13 χρόνια, ανάλογα με το πότε ξεκινά η αντιρετροϊκή θεραπεία, καθώς και δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες κινδύνου. «Παρατηρήσαμε μια απότομη αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Το 1996-1997 το προσδόκιμο ζωής ήταν 29 χρόνια
  • Το 1996 έως το 1997, το προσδόκιμο ζωής σε ηλικία 20 ετών για άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV ήταν μόλις 19 χρόνια – πράγμα που σημαίνει ότι ένας ασθενής με HIV αναμενόταν να ζήσει έως την ηλικία των 39 ετών. Μέχρι το 2011, ένας ασθενής με HIV θα μπορούσε να αναμένεται να ζήσει έως την ηλικία των 73 ετών.
  • Το μέσο άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό HIV στη Βόρεια Αμερική θα περίμενε να ζήσει έως την ηλικία των 63 ετών. Δεν είναι τίποτα το θαυμαστό, δεδομένου ότι ήμασταν πριν από 20 χρόνια, Είναι μια εκπληκτική ιστορία επιτυχίας για τη βιοϊατρική επιστήμη και έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόησή μας για άλλους ιούς και τις διαδικασίες ασθενειών.

Προσδόκιμο ζωής για ενδοφλέβιους χρήστες ναρκωτικών

  • Οι ενδοφλέβιοι χρήστες ναρκωτικών και οι μη λευκοί ασθενείς αντιμετώπισαν το χειρότερο, με προσδόκιμο ζωής 49 και 58, αντίστοιχα.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ