Τηλεδιάσκεψη Δένδια – Μικς για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ με το νέο νομοσχέδιο ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα ετοιμάζονται να… προικίσουν τη χώρα μας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε επαφές με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής.

Το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, επί της ουσίας αποτελεί το επόμενο βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αθήνας.

Η στρατηγική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ βελτιώνεται διαρκώς και στο πλαίσιο αυτό ήρθε μια ακόμα επαφή των δυο χωρών, δια μέσου της τηλεδιάσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ.

Ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε με τον Γκρέγκορι Μικς και στη διάρκεια της συζήτησής τους το εν λόγω νομοσχέδιο ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Παράλληλα, οι δυο άνδρες συζήτησαν και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και τη συνεργασία σε θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας, όπως ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Έλληνας υπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ