Πανδημία Εξάλειψη: Η Moderna ζητά έγκριση για επέκταση του εμβολίου στους εφήβους

Πανδημία Εξάλειψη: Η Moderna ζητά την έγκριση εμβολίου COVID-19 για εφήβους Επί του παρόντος, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει εγκριθεί για χρήση στις Η.Π.Α. για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.  Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να χορηγήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 σε εφήβους. Επί του παρόντος, το εμβόλιο δύο δόσεων έχει εγκριθεί για χρήση στις Η.Π.Α. για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε υποβάλει στην Υπηρεσία FDA για άδεια έκτακτης χρήσης του εμβολίου COVID-19 για χρήση σε εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Είμαστε ενθαρρυντικοί ότι το εμβόλιο COVID-19 της Moderna ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από SARS-CoV-2 σε εφήβους.

Έχουμε ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση στη Health Canada και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα υποβάλουμε αίτηση σε ρυθμιστικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο για αυτόν τον σημαντικό πληθυσμό νεότερης ηλικίας. Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας COVID-19 “.

Το αίτημα ακολουθεί πολλά υποσχόμενα δεδομένα από μια μελέτη TeenCOVE Φάσης 2/3 που περιελάμβανε 3.732 έφηβους ηλικίας 12 έως 18 ετών που διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε ανοσοαποκρίσεις παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ενήλικες. Επιπλέον, η Moderna είπε ότι δεν παρατηρήθηκαν περιπτώσεις COVID-19 σε συμμετέχοντες που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Εάν χορηγηθεί έγκριση, θα σηματοδοτήσει το δεύτερο εμβόλιο COVID-19 που διατίθεται σε νέους εφήβους.

Η Pfizer-BioNTech έλαβε εκτεταμένη εξουσιοδότηση για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω τον Μάιο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Moderna ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης πλήρους έγκρισης από τη FDA για το εμβόλιο σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω. 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ