Πέτσας: Χωρίς ταμπού ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Να μετακινείται εργαζόμενος που δεν εμβολιάζεται


Στο ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας – Χωρίς ταμπού οι κατηγορίες στις οποίες πρέπει να γίνει – Τι είπες για εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν

Χωρίς ταμπού πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, η συζήτηση για τις κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

«Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο και περισσότερες περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά στον στον ΣΚΑΪ μετά από ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε, πάντως, ότι η συζήτηση αυτή προϋποθέτει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες.

«Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων» είπε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για τη συζήτηση που άνοιξε μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για πιθανή απόλυση εργαζομένου αν αρνείται τον εμβολιασμό και απάντησε ότι «αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα υπάρχει ακόμη πολύ χρόνος για κινηθούμε έτσι ώστε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Θέλουμε έως το τέλος Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί καθολικά οι νησιώτες σημείωσε ο υπουργός.

Όπως είπε ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων από 1ης Ιουλίου για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα διευκρινίζοντας ότι θα αποσαφηνιστεί στο μεσοδιάστημα τι θα ισχύσει από την αρχή του επόμενου μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ