«Κλείδωσε» η συμφωνία κυβέρνησης, φαρμακείων για τα self test – Ξεκίνησε η διάθεση στη Θεσσαλονίκη


Ξεκινά και πάλι η διάθεση των δωρεάν self tests από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Όπως είχε γράψει το Newsbomb.gr, τελικά φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» προκειμένου να συνεχίσει να πραγματοποιείται η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Υπενθυμίζεται είχαν προηγηθεί οι συζητήσεις των εκπροσώπων των φαρμακοποιών και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου.

Νωρίτερα σήμερα, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε το Newsbomb.gr κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη είπε οτι έχει διασφαλιστεί η διανομή των self test στην Επικράτεια και ότι υπάρχει συμφωνία έως τις 19 Ιουνίου σημειώνοντας ότι ελπίζει «πως θα συνεχίσουν έτσι και αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι».

Τελικά, η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, αρχίζει και πάλι από σήμερα όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πάρθηκε η απόφαση να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Σύμφωνα με τον Φ.Σ.Θ. το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.

«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

«Με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, ο ΦΣΘ εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ