Μειωμένη ερωτική επιθυμία: Είναι φυσιολογικό να χάνω την επιθυμία μου στο σεξ καθώς μεγαλώνω; [vid]


Είναι φυσιολογικό για τους άνδρες να παρατηρούν σταδιακή μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας (λίμπιντο) καθώς μεγαλώνουν. Ο βαθμός της μείωσης βεβαίως ποικίλλει. Αλλά οι περισσότεροι άνδρες διατηρούν τουλάχιστον κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον στα 60 και 70 τους έτη.

Μερικές φορές η απώλεια σεξουαλικής διάθεσης και επιθυμίας σχετίζεται με μια υποκείμενη κατάσταση. Η κατάθλιψη, το άγχος, ο αλκοολισμός, η παράνομη χρήση ναρκωτικών και η κόπωση μπορεί συχνά να είναι παράγοντες μειωμένης λίμπιντο στους άνδρες. Η ενδοκρινική διαταραχή μπορεί επίσης να ευθύνεται για την μείωση των σεξουαλικών ορμονών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας ενδέχεται να είναι παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής.

Εάν ανησυχείτε για την μειωμέμη λίμπιντο και ειδικότερα εάν η σεξουαλική σας επιθυμία μειώθηκε ξαφνικά είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Εκείνος πιθανότατα θα συζητήσει μαζί σας το λεπτομερές ιατρικό σας ιστορικό, θα κάνει φυσική εξέταση και θα ζητήσει εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να διαγνώσει τι προκαλεί την απώλεια ή μείωση της λίμπιντο.

Συχνά μετά τη διάγνωση, οι θεραπείες που συνίστανται είναι οι εξής:

  • Εάν η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας σχετίζεται με το άγχος ή την κατάθλιψη, μπορεί να σας συμβουλεύσει να επισκεφτείτε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή ψυχολόγο. Η λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι επίσης ενδεχόμενη.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις αιτία για την μειωμένη λίμπιντο ή την απώλειά της μπορεί να είναι η αποφρακτική υπνική άπνια, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναζήτηση της κατάλληλης θεραπείας για την αποφρακτική άπνοια ύπνου μπορεί να αντιστρέψει τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και να βελτιώσει τη σεξουαλική σας επιθυμία.
  • Εάν η απώλεια ή μείωση της ερωτικής επιθυμίας είναι παρενέργεια φαρμάκου, ο γιατρός σας μπορεί να να σας προτείνει να πάρετε διαφορετικό φάρμακο.

 

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο οι άνδρες να δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα σεξουαλικά προβλήματα ή δυσλειτουργίες με τους γιατρούς τους, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο πιο ανοικτοί είστε στο μοίρασμα όσων βιώνετε, τόσο περισσότερο πιθανό είναι από κοινού με τους ειδικούς να βρείτε την κατάλληλη για εσάς θεραπεία και λύση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ