Ο καιρός σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου


Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπει για σήμερα (12/6) η ΕΜΥ σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική κυρίως από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 17 και 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα.

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ